Wat zal je meenemen tijdens de verhuizing?

Wat zal je meenemen tijdens de verhuizing?

Tijdens een verhuizing heb je vaak veel spullen om mee te nemen naar je nieuwe woning. Onbewust neem je ook dingen mee die je eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt. Het is dan ook verstandig om tijdens het inpakken van je spullen alvast een selectie te maken van welke spullen je weg wilt doen en welke je wilt meenemen tijdens de verhuizing.

Volg een planning en bouw structuur op

Een verhuizing neemt veel tijd in beslag. Wij raden het je dan ook aan om veel tijd te besteden aan het uitzoeken en inpakken van al je bezittingen. Maak vooraf een planning waarin staat welke spullen je per week inpakt en zorg hierbij dat je structuur aanbrengt. Zo is het bijvoorbeeld handig om eerst één kamer af te ronden en dan verder te gaan naar de volgende. Wanneer je inpakt, kun je gelijk kijken naar hoe vaak je de bezittingen gebruikt. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld afvragen hoe lang het geleden is dat je een artikel hebt gebruikt. Heb je het langer dan een jaar niet gebruikt? Dan is er een mogelijkheid om het artikel weg te doen. Het is geheel aan jou om deze keuze te maken. Denk er goed over na en neem geen overhaaste beslissingen!

Het meenemen van bepaalde services

Niet alleen moet je tijdens je verhuizing nadenken over het meenemen van je bezittingen, ook zal je moeten kijken naar het meenemen van abonnementen en diensten. Zo kun je bijvoorbeeld je gas, water en elektriciteit services meenemen naar je nieuwe adres. Wanneer je ervoor kiest om over te stappen naar een andere aanbieder, zul je de huidige aanbieder op moeten zeggen. Wees hier op tijd bij, dit zijn namelijk dingen die je snel vergeet tijdens alle verhuisstress!

Hetzelfde geldt voor zaken als de hypotheek en verzekeringen. Wanneer je verhuist, moet het nieuwe adres aan hypotheek- en verzekeringsmaatschappijen door worden gegeven. Ook zul je je nieuwe adres door moeten geven aan bijvoorbeeld de tandarts, huisarts en specialisten in de buurt. Wanneer je in dezelfde regio blijft wonen, is het waarschijnlijk dat je gebruik kunt blijven maken van dezelfde specialisten. Wanneer je ervoor hebt gekozen om naar een andere gemeente te verhuizen, zullen nieuwe specialisten moeten worden opgezocht. Zorg er in het laatste geval wel voor dat je de oude specialisten op tijd stopzet.

To do lijst

Wij raden het je aan om van tevoren een to do lijst te maken. In de lijst kan je de hierboven genoemde zaken meenemen. Met deze lijst ben je er zeker van dat je alles op tijd regelt. Weet je niet goed welke zaken je moet regelen? Op het internet kun je verschillende lijsten vinden, waarin vermeld staat welke zaken je voor de verhuizing moet hebben geregeld. Neem hier vooral een kijkje ter inspiratie.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Voorkom verwarrende verhuisinstructies

Het is zover, de verhuizing gaat na ruime voorbereiding plaatsvinden. Alles lijkt tot in detail geregeld, maar dan komt u erachter dat u toch een grote fout heeft gemaakt. Terwijl u dacht dat de verstuurde verhuisinstructies crystal clear waren, blijkt dit niet het...

Wat komt er kijken bij een verhuizing naar het buitenland

Een verhuizing in Nederland is al erg ingewikkeld. Laat staan een verhuizing naar het buitenland! Lees hier wat daarbij komt kijken!

Tips tegen stress bij (zakelijke) verhuizingen

Tijdens een (zakelijke) verhuizing ben je constant met je gedachten bij de verhuizing. Dat is behoorlijk stressvol. Gebruik daarom deze tips tegen stress!

Koelkast verhuizen

Staat er een verhuizing voor de deur? Misschien bent u van plan om een groot deel van uw inboedel zelf te verhuizen, maar er zijn altijd onderdelen die vragen om ondersteuning door een specialist. Een koelkast verhuizen bijvoorbeeld, dat doet u niet zomaar.

Alle ins en outs van een verhuizing regelen

Een verhuizing regelen is een hels karwei. Er komt van alles bij om de hoek kijken. Ook dingen waar u wellicht nog niet aan gedacht had. Zo moeten niet alleen alle spullen veilig ingepakt en vervoerd worden, maar zijn er ook talloze andere zaken die u moet regelen,...

Help! Wat te doen bij verhuizen?

Staat er een verhuizing gepland? Dan gaat er in uw dagelijkse leven heel wat veranderen. Voordat het echt zover is, moet de verhuizing nog wel ‘even’ plaatsvinden. Wat te doen bij verhuizen? Het is een veelgestelde vraag, zeker door mensen die nog nooit eerder zijn...

Hulp bij kleine verhuizingen

Een kleine verhuizing in Groningen betekent niet dat je geen verhuislift nodig hebt. Hetzelfde geldt voor een verhuiswagen of klusjesman. Lees hier meer!

Goedkoop verhuizen, wat te doen?

Verhuizen is een hele onderneming, of u nu als particulier gaat verhuizen of als onderneming. Een verhuizing, hoe groot ook, kan al snel in de papieren gaan lopen. Helemaal wanneer het niet gaat zoals u in de gedachten had en als de planning uitloopt. Ook onverwachte...

Gedwongen te verhuizen door aardbevingen in Groningen

8 januari 2018 werd bij Zeerijp de zwaarste aardbeving sinds 2012 gemeten. Steeds meer bewoners willen verhuizen om zich veilig te voelen. Maar bestaat er zoiets als een aardbevings-verhuisspecialist?

Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen?

Op onze blogpagina leest u de antwoorden op de vraag: Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen? Bereid u goed voor op uw verhuizing. Weet u eigenlijk wel hoeveel tijd een verhuizing kost?

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.