Tips om goed en goedkoop internationaal te verhuizen

internationaal verhuizen tips goedkoop uts van hoek verhuisbedrijf groningen

Tips om goed en goedkoop internationaal te verhuizen

Iedere verhuizing is ingewikkeld, maar internationaal verhuizen spant de kroon. Vergunningen, werk, verzekeringen, je rijbewijs, een andere cultuur, enzovoorts. Alles verandert. Het laatste waar je je dan druk om wil maken, is de verhuizing zelf. Oftewel: dat je inboedel van A naar B komt. In deze blog geven we je tips om zo goedkoop mogelijk internationaal te verhuizen, zonder dat dit ten koste gaat van het verloop van de verhuizing.

Tips voor internationaal verhuizen

Internationaal verhuizen is een stuk lastiger dan een ‘gewone’ verhuizing. En die zijn ook al niet eenvoudig. Het belangrijkste is dat je ver – heel ver – van tevoren begint met plannen en regelen. Hieronder een aantal zaken waar je al heel vroeg over moet nadenken.

Wat neem je wel en niet mee?

Wat je wel en niet meeneemt is grotendeels afhankelijk van het doel van de verhuizing. Hoelang ben je van plan in het buitenland te wonen? Een paar maanden? Een jaar? Of permanent?

Bij een permanent verblijf in het buitenland wil je natuurlijk het liefst alles meenemen. Blijf je maar een jaar, dan kun je voorwerpen die je niet per se nodig hebt maar wel graag houdt (zoals sieraden met emotionele waarde) ergens in opslag plaatsen, bijvoorbeeld. Hetzelfde geldt uiteraard voor meubilair dat niet in je nieuwe woning past. Misschien kun je ook wat bij vrienden of familie laten.

Dan zijn er ook nog dingen die bepaalde landen niet in mógen. Denk aan sommige planten of dieren. En huisdieren moeten soms gevaccineerd zijn om het land in te mogen. Zorg dus dat je van tevoren uitzoekt wat wel en niet is toegestaan.

Dan je auto. Eerst moet je zeker weten dat je überhaupt met de auto mag rijden in het land – en een internationaal rijbewijs regelen. Het internationaal verhuizen van je auto kun je het beste via een verhuisbedrijf regelen dat hier ervaring mee heeft.

Houd je inboedel zo klein mogelijk. Een verhuizing is een uitgelezen mogelijkheid om te heroverwegen of je al je spullen wel écht nodig hebt. Je hoeft geen minimalistische levensstijl te hanteren, maar laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal spullen die we nooit gebruiken en waarvan we niet eens zouden merken als het ineens weg zou zijn. Spullen die je ook gewoon kunt verkopen. Uiteindelijk ga je misschien met de helft van je spullen verhuizen, maar met twee keer zoveel geld!

Hoe ga je verhuizen?

In grote lijnen zijn er drie manieren om internationaal te verhuizen; met een vrachtwagen, met een vliegtuig of met een schip. Waar je voor kiest is afhankelijk van de details van je verhuizing.

Verhuis je naar een land dat nog enigszins in de buurt ligt, zoals Duitsland, Tsjechië of Spanje, dan kun je overwegen om met een vrachtwagen je inboedel te verhuizen. Maar in sommige gevallen is dat nu eenmaal geen optie…

Verhuis je naar een ver land of een ander continent, dan heb je nog twee mogelijkheden over; over het water of door de lucht. Over het algemeen is verhuizen per schip goedkoper. Je moet dan wel ver van tevoren plannen, maar dat is sowieso verstandig om te doen. Een verhuisbedrijf laat dan een container bij je bezorgen, waar je de inboedel in kunt laden. Vervolgens wordt de container opgehaald en voor je verzonden, iets wat al gauw twintig tot dertig dagen kan duren.

Vaak kun je kiezen of je een volledige container huurt óf een aantal kubieke meters in een container. Over het algemeen geldt dat wanneer je meer dan vijftien kubieke meter hebt, je goedkoper uit bent met een volledige container.

Een laatste optie is verhuizen per vliegtuig. Het gaat een stuk sneller, maar is ook een stuk duurder en minder duurzaam. Daar komt bij dat er vaak een limiet is op hoeveel je mee mag nemen. Een vliegtuig kan immers minder dragen dan een schip. Deze optie is dus vooral geschikt voor mensen die op korte termijn naar het buitenland verhuizen.

Goedkoop internationaal verhuizen

Wil je goedkoop internationaal verhuizen, dan is nog iets anders heel belangrijk; de verhuisdatum – of -data. Je zou ervoor kunnen kiezen om eind augustus te verhuizen. Een periode waarin ontzettend veel wordt verhuisd. En waarin ontzettend veel wordt gereisd. Kortom: hoge prijzen voor internationale verhuizingen én hoge prijzen voor vliegtickets. Om nog maar te zwijgen van de drukte op de internationale wegen. Bovendien zijn ook veel huisbazen ook op vakantie.

Zo zijn er allerlei zaken waar je rekening mee moet houden bij een internationale verhuizing. Als verhuisbedrijf kan UTS Van Hoek je internationale verhuizing soepel laten verlopen. We weten precies wat er gevraagd wordt en wat er allemaal geregeld moet worden – zowel voor de verhuizing als voor je eigen papierwerk.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.