Wat kost een verhuizing eigenlijk?

Wat kost een verhuizing eigenlijk?

wat kost een verhuizing eigenlijkU gaat verhuizen? Dat is niet zomaar iets! Een hele verandering in het dagelijks leven. Uw nieuwe woning of bedrijfsruimte wordt toch de plek waar uw dagelijkse leven zich afspeelt. Voordat het zover is, moet de verhuizing echter nog wel worden geregeld. Daar komen verschillende dingen bij kijken. Een belangrijk onderdeel van de verhuizing is het kostenplaatje. Wat kost een verhuizing eigenlijk en met welke dingen moet ik rekening houden? Dat leest u nu in deze blog!

Breng uw budget in kaart

Als u gaat verhuizen, dan heeft u een huis of bedrijfsruimte gevonden die aan uw eisen en wensen voldoet, ook op financieel gebied. Hopelijk heeft u er ook rekening mee gehouden dat de verhuizing zelf ook kosten met zich meebrengt. Als u hiermee rekening heeft gehouden in het budget, dan is dat gemakkelijk. U weet dan zeker dat de kosten van de verhuizing niet voor problemen zullen zorgen.

Wilt u uw verhuisbudget in kaart brengen, dan is het handig om wel een realistische inschatting van de kosten te kunnen maken. Er zijn verschillende onderdelen die invloed hebben op het totale kostenplaatje, namelijk:

  • De verhuisafstand. Hoe ver liggen uw oude en nieuwe woning of bedrijfspand uit elkaar en hoe is het gesteld met de bereikbaarheid daarvan?
  • Om hoeveel spullen gaat het die verhuisd moeten worden? Een grote inboedel vraagt logischerwijs om een groter verhuisbudget.
  • Wanneer gaat u verhuizen? Verhuist u tijdens een piekmoment (meestal aan het einde van de maand), of juist op een moment dat er minder vraag is naar een verhuisservice?

Wat kost een verhuizing nu daadwerkelijk?

Het is niet mogelijk om zomaar een prijskaartje te plakken op een verhuizing. Hoeveel het verhuizen van uw inboedel precies gaat kosten, verschilt per situatie. Bovenstaande factoren, zoals afstand, volume en datum, spelen een rol. Ook kan het een verschil maken of u zelf wel of geen actieve rol neemt in de verhuizing. Als u zelf een deel van de verhuizing uitvoert of bijvoorbeeld alle verhuisdozen inpakt, dan scheelt dat in de kosten. Kiest u voor een full-service verhuizing, dan betaalt u daarvoor wat meer.

Het is wel mogelijk om bij een verhuisbedrijf een offerte op maat te laten maken. Geef duidelijk aan wat de wensen zijn, en wees daarbij zo specifiek mogelijk. Zo weet u zeker dat u een offerte ontvangt die ook daadwerkelijk de kosten in kaart brengt. Vergeet niet om rekening te houden met bijkomende kosten, zoals voor de verhuisdozen. Informeer hiernaar bij uw verhuisbedrijf.

UTS van Hoek

Als u op zoek bent naar een verhuisbedrijf dat alle kosten voor u in kaart kan brengen én u een scherpe offerte kan uitbrengen, dan bent u bij UTS van Hoek uit Groningen op de juiste plaats. Dit erkende verhuisbedrijf biedt alle mogelijkheden, van de benodigdheden voor een zelfverhuizing tot een complete verhuisservice met alles erop en eraan.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.