Wat komt er kijken bij een verhuizing naar het buitenland

Wat komt er kijken bij een verhuizing naar het buitenland

Bij een verhuizing in eigen land komt al een hoop kijken. Laat staan wanneer je internationaal gaat verhuizen. Het is een spannende gebeurtenis, of je er nu al lang naar hebt uitgekeken of juist vrij plotseling verhuisd, voor bijvoorbeeld werk. Er moet nu eenmaal veel geregeld worden en het is belangrijk om goed geïnformeerd ten strijde te trekken. Vaak zijn handige checklists te downloaden van het internet, zodat je zeker weet dat je geen belangrijke zaken vergeet. Want zowel in Nederland als in het land van bestemming is er natuurlijk van alles te regelen.

wat-komt-er-kijken-bij-een-verhuizing-naar-het-buitenland

Goederen verhuizen en afscheid nemen

Wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland, wil je natuurlijk niet alleen alle zaken goed regelen, maar wil je ook dat je spulletjes netjes aankomen. Schakel dan ook een ervaren verhuisbedrijf in voor het overbrengen van je spullen. Naast het overbrengen van spullen naar het buitenland kan een verhuisbedrijf je vaak ondersteunen met bijkomende verhuiszaken. Wanneer je behoefte hebt aan meer ondersteuning, kan dit dus een uitkomst bieden. Vergeet ook niet dat je bij een verhuizing naar het buitenland te maken krijgt met afscheid nemen. Niet alleen van je oude buurt waar je zo fijn hebt gewoond, maar ook van vrienden en familie.

Zaken om te regelen bij verhuizing naar het buitenland

Wanneer je een verhuizing naar het buitenland plant, zal je veel moeten regelen. Bereid je dus maar voor om je papierwerk te regelen. Informeer bijvoorbeeld goed bij de belastingdienst wat je allemaal moet doen voor je verhuizing. Ook dien je de RDW in te lichten en ervoor te zorgen dat je verzekeringen goed op elkaar afgestemd worden. Je dient je tevens uit te schrijven door de Gemeentelijke Basisadministratie (GBA). En ondertussen is het dus belangrijk om je oude huis goed op te ruimen en al je spullen uit te zoeken. Zo neem je mee wat je ook echt nodig hebt en kun je direct fris beginnen. Voor het daadwerkelijk verschepen of vervoeren van de goederen kun je het beste een verhuisservice inschakelen, die ervaring heeft met verhuizingen in het buitenland. In het land van aankomst moet vervolgens ook weer heel wat worden geregeld. Inschrijvingen, een nieuw huis, eventueel nieuw werk en (wanneer je kinderen hebt) een nieuwe school. Door een goed verhuisbedrijf in te schakelen weet je zeker dat je spullen op de gewenste tijd aankomen. Zo kun je sneller wennen in je nieuwe omgeving, want met je spulletjes voel je je vast en zeker eerder thuis.

Buiten Europa verhuizen

Bij verhuizingen buiten Europa komt er extra veel op je af. Je verlaat de Europese Unie en de regels kunnen ergens buiten Europa flink afwijken van hier. Ook kan het zijn dat je overzees gaat verhuizen. Denk dan goed na over de verschillende mogelijkheden van transport en laat je goed adviseren door een ervaren verhuisbedrijf. Zij kunnen je goederen verschepen of per vliegtuig vervoeren. Kies daarnaast voor een verhuisbedrijf dat goede contacten heeft in het land waar je naar verhuisd. Zo werkt alles goed samen en weet je zeker dat alles op rolletjes zal lopen.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.