Verhuizen? Gebruik deze checklist!

Verhuizen? Gebruik deze checklist!

Gaat u verhuizen, dan is een goede checklist zeker geen overbodige luxe. Er zijn namelijk erg veel (kleine) zaken die komen kijken bij uw verhuizing. Gaat u zelf opschrijven wat er allemaal nog moet gebeuren, dan heeft u al snel een lange waslijst aan taken. Onze checklist is verdeeld per moment. Wat moet u doen vóór aanvang van de verhuizing en wat kan wachten tot de dag zelf? Lees nu snel verder en gebruik deze verhuizing-checklist!

Een verhuizing-checklist van oude woning naar nieuwe woning

De eerste verhuizing-checklist heeft u al nodig ver voordat u daadwerkelijk kunt verhuizen, want er moeten een hoop dingen worden geregeld – zowel in uw oude woning als in uw nieuwe paleisje. Meet bijvoorbeeld de kamers en ramen van uw nieuwe woning goed op en maak een inschatting hoeveel en welke spullen u daar wilt hebben. Uw oude woning moet u netjes achterlaten. Zeg de huur op of regel de koopoverdracht. Alles geregeld? Ook het aanvragen van een eventueel verhuisvergoeding? Mooi! Op naar de volgende checklist!

Voorbereiden van de verhuizing

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het goed om even de tijd te nemen en na te denken over welke zaken er bij uw verhuizing komen kijken. Geen enkele verhuizing is immers hetzelfde, en een universele verhuizing-checklist is er dan ook niet. Denk in ieder geval aan de volgende zaken:

  • Vraag verhuisverlof aan bij uw werkgever;
  • Meld de kinderen tijdig aan bij hun nieuwe school;
  • Regel alle voorzieningen voor uw nieuwe woning, zoals gas, water en licht. Denk ook aan een werkende internet-, televisie- en telefoonaansluiting.
  • Zet al uw abonnementen om naar uw nieuwe adres;
  • Geef een adreswijziging door aan onder andere apotheek, bank, Belastingdienst, familie, gemeente, huisarts, tandarts, verzekeraar en vrienden.

Verhuisbedrijf inschakelen

Misschien bent u een ijverig type en neemt u veel werk voor eigen rekening. Toch zal het nodig zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen, zodat u met een gerust hart de verhuisdag kan gaan plannen. Of het nu gaat om het huren van een verhuiswagen of om een full-service verhuisservice: een goed verhuisbedrijf biedt u een oplossing op maat. Vergelijk zeker ook de prijzen van verschillende bedrijven, zodat ook uw portemonnee tevreden is met de gemaakte keuze. Bij verhuisbedrijf UTS van Hoek luisteren we naar uw wensen en kunnen we een scherpe offerte samenstellen.

De verhuizing zelf

Het door u ingeschakelde verhuisbedrijf heeft waarschijnlijk wel een checklist, waarop alle dingen staan waar aan gedacht moet worden. Een aantal onderdelen mogen op de verhuizen checklist zeker niet ontbreken:

  • Begin tijdig met inpakken. En zorg er dus ook voor dat u op tijd voldoende verhuisdozen in huis heeft gehaald.
  • Controleer uw inboedelverzekering en eventuele opstalverzekering. Breng uw verzekeraar op de hoogte van uw verhuizing.
  • Maak goede (tijd)afspraken met het verhuisbedrijf.
  • Neem op de verhuisdag zelf altijd de meterstanden op van de oude woning, en noteer deze. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Na de verhuizing

Ook wel ‘the day after’ genoemd. Een verhuisdag vergt veel van uw energie. Hopelijk heeft u een goede eerste nacht gehad in uw nieuwe woning. En dan is het uitpakken geblazen! Denk de volgende dag wel even na over het terugbrengen van de verhuisdozen en meld eventuele schade aan de inboedel bij het verhuisbedrijf. Hopelijk is dit laatste niet nodig en kunt u gaan genieten van uw nieuwe woning!

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Tips om goed en goedkoop internationaal te verhuizen

Er zijn maar weinig dingen ingewikkelder dan internationaal verhuizen. In deze blog geven we je tips om dit zo goedkoop mogelijk te regelen.

Tips tegen stress bij (zakelijke) verhuizingen

Tijdens een (zakelijke) verhuizing ben je constant met je gedachten bij de verhuizing. Dat is behoorlijk stressvol. Gebruik daarom deze tips tegen stress!

Gedwongen te verhuizen door aardbevingen in Groningen

8 januari 2018 werd bij Zeerijp de zwaarste aardbeving sinds 2012 gemeten. Steeds meer bewoners willen verhuizen om zich veilig te voelen. Maar bestaat er zoiets als een aardbevings-verhuisspecialist?

Help! Wat te doen bij verhuizen?

Staat er een verhuizing gepland? Dan gaat er in uw dagelijkse leven heel wat veranderen. Voordat het echt zover is, moet de verhuizing nog wel ‘even’ plaatsvinden. Wat te doen bij verhuizen? Het is een veelgestelde vraag, zeker door mensen die nog nooit eerder zijn...

De 7 onmisbare zaken die je moet regelen voor je verhuizing

Bekijk dit filmpje van Tom. Tom's Erkende Verhuistips helpen je op weg bij de voorbereiding op je verhuizing. In deze aflevering "De 7 onmisbare zaken die je moet regelen in de weken voor je verhuizing." Bekijk ook de overige tips van Tom!

Grote voorwerpen verhuizen: een kluis of piano

Een kluis of piano verhuizen is moeilijker dan u denkt, zeker als deze ruim 200 kilo weegt. Gebruik daarom deze tips zodat u veilig kunt verhuizen!

Voorkom verwarrende verhuisinstructies

Het is zover, de verhuizing gaat na ruime voorbereiding plaatsvinden. Alles lijkt tot in detail geregeld, maar dan komt u erachter dat u toch een grote fout heeft gemaakt. Terwijl u dacht dat de verstuurde verhuisinstructies crystal clear waren, blijkt dit niet het...

Goedkoop verhuizen, wat te doen?

Verhuizen is een hele onderneming, of u nu als particulier gaat verhuizen of als onderneming. Een verhuizing, hoe groot ook, kan al snel in de papieren gaan lopen. Helemaal wanneer het niet gaat zoals u in de gedachten had en als de planning uitloopt. Ook onverwachte...

Do’s en don’ts

De do’s en don’ts tijdens het verhuizen Wanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om structureel te werk te gaan. Bedenk van tevoren een plan over hoe je de verhuizing aan wilt pakken en binnen welk tijdsbestek je de verhuizing wilt realiseren. Maak een planning Om...

Verhuisdozen kopen?

Staat er een verhuizing voor de deur, dan komen er ineens wel erg veel zaken op u af. De oude woning moet in goede staat worden achtergelaten, u wilt geen spullen vergeten en ook in de nieuwe woning moet nog behoorlijk wat gebeuren. Kortom, drukte en stress!

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.