Verhuizen? Gebruik deze checklist!

Verhuizen? Gebruik deze checklist!

Gaat u verhuizen, dan is een goede checklist zeker geen overbodige luxe. Er zijn namelijk erg veel (kleine) zaken die komen kijken bij uw verhuizing. Gaat u zelf opschrijven wat er allemaal nog moet gebeuren, dan heeft u al snel een lange waslijst aan taken. Onze checklist is verdeeld per moment. Wat moet u doen vóór aanvang van de verhuizing en wat kan wachten tot de dag zelf? Lees nu snel verder en gebruik deze verhuizing-checklist!

Een verhuizing-checklist van oude woning naar nieuwe woning

De eerste verhuizing-checklist heeft u al nodig ver voordat u daadwerkelijk kunt verhuizen, want er moeten een hoop dingen worden geregeld – zowel in uw oude woning als in uw nieuwe paleisje. Meet bijvoorbeeld de kamers en ramen van uw nieuwe woning goed op en maak een inschatting hoeveel en welke spullen u daar wilt hebben. Uw oude woning moet u netjes achterlaten. Zeg de huur op of regel de koopoverdracht. Alles geregeld? Ook het aanvragen van een eventueel verhuisvergoeding? Mooi! Op naar de volgende checklist!

Voorbereiden van de verhuizing

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het goed om even de tijd te nemen en na te denken over welke zaken er bij uw verhuizing komen kijken. Geen enkele verhuizing is immers hetzelfde, en een universele verhuizing-checklist is er dan ook niet. Denk in ieder geval aan de volgende zaken:

  • Vraag verhuisverlof aan bij uw werkgever;
  • Meld de kinderen tijdig aan bij hun nieuwe school;
  • Regel alle voorzieningen voor uw nieuwe woning, zoals gas, water en licht. Denk ook aan een werkende internet-, televisie- en telefoonaansluiting.
  • Zet al uw abonnementen om naar uw nieuwe adres;
  • Geef een adreswijziging door aan onder andere apotheek, bank, Belastingdienst, familie, gemeente, huisarts, tandarts, verzekeraar en vrienden.

Verhuisbedrijf inschakelen

Misschien bent u een ijverig type en neemt u veel werk voor eigen rekening. Toch zal het nodig zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen, zodat u met een gerust hart de verhuisdag kan gaan plannen. Of het nu gaat om het huren van een verhuiswagen of om een full-service verhuisservice: een goed verhuisbedrijf biedt u een oplossing op maat. Vergelijk zeker ook de prijzen van verschillende bedrijven, zodat ook uw portemonnee tevreden is met de gemaakte keuze. Bij verhuisbedrijf UTS van Hoek luisteren we naar uw wensen en kunnen we een scherpe offerte samenstellen.

De verhuizing zelf

Het door u ingeschakelde verhuisbedrijf heeft waarschijnlijk wel een checklist, waarop alle dingen staan waar aan gedacht moet worden. Een aantal onderdelen mogen op de verhuizen checklist zeker niet ontbreken:

  • Begin tijdig met inpakken. En zorg er dus ook voor dat u op tijd voldoende verhuisdozen in huis heeft gehaald.
  • Controleer uw inboedelverzekering en eventuele opstalverzekering. Breng uw verzekeraar op de hoogte van uw verhuizing.
  • Maak goede (tijd)afspraken met het verhuisbedrijf.
  • Neem op de verhuisdag zelf altijd de meterstanden op van de oude woning, en noteer deze. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Na de verhuizing

Ook wel ‘the day after’ genoemd. Een verhuisdag vergt veel van uw energie. Hopelijk heeft u een goede eerste nacht gehad in uw nieuwe woning. En dan is het uitpakken geblazen! Denk de volgende dag wel even na over het terugbrengen van de verhuisdozen en meld eventuele schade aan de inboedel bij het verhuisbedrijf. Hopelijk is dit laatste niet nodig en kunt u gaan genieten van uw nieuwe woning!

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.