Hoe kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken

Hoe kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken

Gemak tijdens het verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten. Er komt natuurlijk veel bij kijken en dus is een gestructureerde aanpak altijd welkom. Want bij een verhuizing denk je meteen aan de vele klusjes die gedaan moeten worden. Een bestaande huurwoning wil je namelijk van onder tot boven schoon hebben, en wanneer je koopt, kan het zelfs zo zijn dat je flink wil verbouwen. Een drukke tijd, zeker wanneer je ook veel aan het werk bent. Wij zetten daarom graag alles voor je op een rijtje, zodat je zeker weet dat je niks vergeet tijdens het verhuizen. Voor een zorgeloze tijd.

Wat je allemaal kunt regelen, zodra je weet dat je gaat verhuizen

Wanneer je weet dat je gaat verhuizen, is het handig om een offerte te laten opmaken en een afspraak te maken bij een verhuisbedrijf. Zo kun je je spullen laten verhuizen. Ook moet je natuurlijk je oude huurwoning opzeggen. Vraag ook informatie op bij je werkgever over verhuisvergoeding. Je kunt hier namelijk recht op hebben wanneer je dichter bij je werk gaat wonen. Ook kun je de mogelijkheden voor verhuisverlof bespreken en aanvragen bij je werkgever. Wanneer je gaat verhuizen, moet je natuurlijk ook zorgen dat alle abonnementen van providers worden opgezegd of meeverhuisd. Ook kun je er aan denken om afspraken te maken met de vorige bewoners van het huis. Misschien wil je bepaalde zaken overnemen. Afspraken maken met de bewoners van uw oude huis is ook iets om niet te vergeten. Zorg tevens dat je alle maten van je nieuwe huis weet, zodat je hier rekening mee kunt houden bij aankopen en offertes aanvragen.

Informeren en opruimen

Wanneer je een nieuw huurhuis betrekt, moet je zeker niet vergeten om te informeren naar de mogelijkheden voor huursubsidie. Haal een PostNL verhuisbericht bij het postkantoor en doe deze ingevuld retour. Zorg ook dat je adreswijzigingen stuurt naar belangrijke personen. Wanneer je kinderen hebt, is het ook altijd goed om de school in te lichten van de verhuizing. Informeer naar belangrijke zaken als huisvuil ophalen, gemeentelijke bepalingen en hondenbelasting op de nieuwe locatie. Vlak voor de verhuizing moet je de verzekering inlichten over je verhuizing, en elektra, gas en water laten afsluiten op de oude woning en voor de nieuwe woning regelen. Nadat je alles hebt geregeld, is het tijd om te beginnen met opruimen. Zorg dat je een duidelijk overzicht hebt in al je spullen en enkel dingen meeneemt naar je nieuwe huis die je ook daadwerkelijk nodig hebt en gebruikt.

De laatste dagen en de dag van verhuizing

Een paar dagen voor de verhuizing kun je alles dat wordt overgenomen door de volgende bewoners nog eens goed afnemen en schoonmaken. Zo laat je het huis netjes achter. Denk aan gordijnen en vaste lampen. Pak daarnaast je laatste spullen in. Het laatste huisvuil en grofvuil moet nog worden opgeruimd, en ook de chemobak moet worden geleegd. Zorg voor een comfortabele verhuizing met makkelijke maaltijden die je kunt eten de avond voor de verhuizing en op de verhuisdag zelf. Zorg ook voor voldoende drinken, koffie en thee in het nieuwe huis, zodat je die dag alles binnen handbereik hebt. Zet alle meubels en spullen klaar, zodat deze snel in de verhuiswagen kunnen worden geladen.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.