Hoe kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken

Hoe kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken

Gemak tijdens het verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten. Er komt natuurlijk veel bij kijken en dus is een gestructureerde aanpak altijd welkom. Want bij een verhuizing denk je meteen aan de vele klusjes die gedaan moeten worden. Een bestaande huurwoning wil je namelijk van onder tot boven schoon hebben, en wanneer je koopt, kan het zelfs zo zijn dat je flink wil verbouwen. Een drukke tijd, zeker wanneer je ook veel aan het werk bent. Wij zetten daarom graag alles voor je op een rijtje, zodat je zeker weet dat je niks vergeet tijdens het verhuizen. Voor een zorgeloze tijd.

Wat je allemaal kunt regelen, zodra je weet dat je gaat verhuizen

Wanneer je weet dat je gaat verhuizen, is het handig om een offerte te laten opmaken en een afspraak te maken bij een verhuisbedrijf. Zo kun je je spullen laten verhuizen. Ook moet je natuurlijk je oude huurwoning opzeggen. Vraag ook informatie op bij je werkgever over verhuisvergoeding. Je kunt hier namelijk recht op hebben wanneer je dichter bij je werk gaat wonen. Ook kun je de mogelijkheden voor verhuisverlof bespreken en aanvragen bij je werkgever. Wanneer je gaat verhuizen, moet je natuurlijk ook zorgen dat alle abonnementen van providers worden opgezegd of meeverhuisd. Ook kun je er aan denken om afspraken te maken met de vorige bewoners van het huis. Misschien wil je bepaalde zaken overnemen. Afspraken maken met de bewoners van uw oude huis is ook iets om niet te vergeten. Zorg tevens dat je alle maten van je nieuwe huis weet, zodat je hier rekening mee kunt houden bij aankopen en offertes aanvragen.

Informeren en opruimen

Wanneer je een nieuw huurhuis betrekt, moet je zeker niet vergeten om te informeren naar de mogelijkheden voor huursubsidie. Haal een PostNL verhuisbericht bij het postkantoor en doe deze ingevuld retour. Zorg ook dat je adreswijzigingen stuurt naar belangrijke personen. Wanneer je kinderen hebt, is het ook altijd goed om de school in te lichten van de verhuizing. Informeer naar belangrijke zaken als huisvuil ophalen, gemeentelijke bepalingen en hondenbelasting op de nieuwe locatie. Vlak voor de verhuizing moet je de verzekering inlichten over je verhuizing, en elektra, gas en water laten afsluiten op de oude woning en voor de nieuwe woning regelen. Nadat je alles hebt geregeld, is het tijd om te beginnen met opruimen. Zorg dat je een duidelijk overzicht hebt in al je spullen en enkel dingen meeneemt naar je nieuwe huis die je ook daadwerkelijk nodig hebt en gebruikt.

De laatste dagen en de dag van verhuizing

Een paar dagen voor de verhuizing kun je alles dat wordt overgenomen door de volgende bewoners nog eens goed afnemen en schoonmaken. Zo laat je het huis netjes achter. Denk aan gordijnen en vaste lampen. Pak daarnaast je laatste spullen in. Het laatste huisvuil en grofvuil moet nog worden opgeruimd, en ook de chemobak moet worden geleegd. Zorg voor een comfortabele verhuizing met makkelijke maaltijden die je kunt eten de avond voor de verhuizing en op de verhuisdag zelf. Zorg ook voor voldoende drinken, koffie en thee in het nieuwe huis, zodat je die dag alles binnen handbereik hebt. Zet alle meubels en spullen klaar, zodat deze snel in de verhuiswagen kunnen worden geladen.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

De 7 onmisbare zaken die je moet regelen voor je verhuizing

Bekijk dit filmpje van Tom. Tom's Erkende Verhuistips helpen je op weg bij de voorbereiding op je verhuizing. In deze aflevering "De 7 onmisbare zaken die je moet regelen in de weken voor je verhuizing." Bekijk ook de overige tips van Tom!

Hoe zit het met de verzekering van de inboedel?

Onbekend op het gebied van de verzekering van de inboedel. Vind op deze pagina tips en trucs om op een veilige manier uw inboedel te verzekeren.

Het regelen van verhuisdozen en verhuisdekens

Tijdens het verhuizen zelf, wil je natuurlijk dat je inboedel optimaal wordt beschermd tegen schadelijke invloed van buitenaf. Een deukje is snel gemaakt en een glas is snel gebroken. Het is dan ook verstandig om je bezittingen zo goed mogelijk in te pakken. Maar wat...

Voorkom verwarrende verhuisinstructies

Het is zover, de verhuizing gaat na ruime voorbereiding plaatsvinden. Alles lijkt tot in detail geregeld, maar dan komt u erachter dat u toch een grote fout heeft gemaakt. Terwijl u dacht dat de verstuurde verhuisinstructies crystal clear waren, blijkt dit niet het...

Tips voor particuliere verhuizingen

Een verhuizing wordt vaak onderschat. Ga goed voorbereid aan de slag en gebruik deze tips voor verhuizing van UTS Van Hoek!

De meest handige tips voor verhuizen

De meeste mensen verhuizen wel een keer in hun leven, vaak zelfs meer dan eens. U weet dan als geen ander wat er bij een verhuizing komt kijken. Verhuizen is een zware klus. Iedereen doet dit dan ook op zijn eigen manier. Vaak wisselen veel mensen ook van structuur...

Verhuizen? Gebruik deze checklist!

Gaat u verhuizen, dan is een goede checklist zeker geen overbodige luxe. Er zijn namelijk erg veel (kleine) zaken die komen kijken bij uw verhuizing. Gaat u zelf opschrijven wat er allemaal nog moet gebeuren, dan heeft u al snel een lange waslijst aan taken. Onze...

Grote voorwerpen verhuizen: een kluis of piano

Een kluis of piano verhuizen is moeilijker dan u denkt, zeker als deze ruim 200 kilo weegt. Gebruik daarom deze tips zodat u veilig kunt verhuizen!

Verhuisdozen kopen?

Staat er een verhuizing voor de deur, dan komen er ineens wel erg veel zaken op u af. De oude woning moet in goede staat worden achtergelaten, u wilt geen spullen vergeten en ook in de nieuwe woning moet nog behoorlijk wat gebeuren. Kortom, drukte en stress!

Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen?

Op onze blogpagina leest u de antwoorden op de vraag: Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen? Bereid u goed voor op uw verhuizing. Weet u eigenlijk wel hoeveel tijd een verhuizing kost?

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.