Hoe kun je besparen op verhuiskosten?

Hoe kun je besparen op verhuiskosten?

Of je nu intrekt bij je geliefde of gaat samenwonen met vrienden: verhuizen is altijd een zware en prijzige klus. Niet alleen heb je voor je nieuwe woning een aantal nieuwe spullen nodig, vaak schakel je ook wat professionele hulp in. Is het mogelijk om geld te besparen op verhuiskosten? Jazeker! Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet zodat je zo goedkoop mogelijk uit kunt komen!

Schakel vrienden in voor het grote kluswerk

De verhuisdozen inpakken is misschien niet het grootste karwei tijdens je verhuizing, want vaak moeten ook de meubels uit elkaar worden gehaald en weer in elkaar worden gezet. Het is mogelijk om deze klus zelf te klaren. Op deze manier bespaar je kosten die je vervolgens kunt gebruiken voor de rest van de verhuizing. Wij raden het je aan vrienden en familie in te schakelen tijdens de verhuizing. Veel handen maken immers licht werk. Verdeel de taken onder je vrienden, zodat je zelf meer tijd overhoudt voor overige zaken tijdens het verhuizen.

Bespaar op kosten van een verhuisbedrijf

Het is natuurlijk mogelijk om een verhuisbedrijf in te schakelen, maar het is nog goedkoper om je eigen verhuizing te regelen. Wel heb je hierbij een aantal verhuisartikelen nodig. Bij www.vanhoek.nl kun je terecht voor diverse verhuisartikelen zoals verhuisdozen, etiketten en inpakpapier. Ook kun je bij ons bedrijf terecht voor het huren van een verhuiscontainer. Deze container is goed geïsoleerd en zorgt ervoor dat je meubels en dozen optimaal zijn beschermd tegen invloeden van buitenaf. Wanneer je gebruik maakt van een container, kun je je eigen verhuistempo bepalen en bespaar je op kosten van hulp van buitenaf.

Een doordeweekse verhuizing

Wanneer je ervoor kiest om een verhuisbedrijf in te schakelen, is het verstandig om doordeweeks te verhuizen. Veel verhuisbedrijven hanteren een weekendtoeslag waardoor je duurder uit bent. Daarnaast hebben veel verhuisbedrijven doordeweeks meer mensen beschikbaar om je te helpen bij je verhuizing. Er zit echter een klein nadeel aan een doordeweekse verhuizing: veel mensen moeten doordeweeks gewoon werken waardoor je minder mensen in kunt zetten tijdens de voorbereidingen.

Controleer of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding

Sommige personen kunnen in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding. Wanneer je bijvoorbeeld genoodzaakt bent om te verhuizen, door bijvoorbeeld een nieuwe baan in een andere stad, kun je een verhuiskostenvergoeding aanvragen bij je werkgever. Zo’n verhuiskostenvergoeding kan oplopen tot een bedrag van maar liefst €7.750,-. Daarnaast is het soms ook mogelijk om een vergoeding van de huurbaas te krijgen, wanneer je gedwongen wordt het huis te verlaten bijvoorbeeld. Ook kunnen sommige mensen in aanmerking komen voor een vergoeding van de gemeente. De gemeente geeft vergoedingen aan mensen met een handicap en zal je ook tegemoetkomen wanneer je gedwongen moet verhuizen vanwege stadsrenovatie.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.