Goedkoop verhuizen, wat te doen?

Goedkoop verhuizen, wat te doen?

Verhuizen is een hele onderneming, of u nu als particulier gaat verhuizen of als onderneming. Een verhuizing, hoe groot ook, kan al snel in de papieren gaan lopen. Helemaal wanneer het niet gaat zoals u in de gedachten had en als de planning uitloopt. Ook onverwachte kosten kunnen de pret behoorlijk drukken. Een verhuizing hoeft echt niet bakken vol met geld te kosten. Wanneer u het een beetje slim aanpakt, is goedkoop verhuizen zeker mogelijk.

De factor die eigenlijk de meeste invloed heeft op het gehele kostenplaatje van een verhuizing, is de verhuisafstand. Het is logisch dat een verhuizing naar het buitenland meer gaat kosten dan een verhuizing naar een woning bij u in de buurt. De meeste plannen zijn echter vaak al gemaakt, voordat deze kosten zich duidelijk naar voren brengen. Toch zijn er zeker wel manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden en goedkoop verhuizen mogelijk te maken.

Tips voor goedkoop verhuizen

Een nieuwe woning vraagt meestal om enkele nieuwe spullen, evenals de hulp die ingeschakeld moet worden om alles te regelen. En daar is het begin. Het inpakken van spullen is waar het allemaal start. In plaats van geld uit te geven aan een dienst die uw spullen inpakt en meubels uit elkaar haalt, kun u heel eenvoudig de kosten drukken door wat vrienden op te trommelen. Veel handen zorgen immers voor licht werk. Het geld dat u hierbij bespaart, kunt u weer gebruiken voor overige verhuiszaken.

Doordeweeks verhuizen scheelt eveneens enorm in de kosten. Veel verhuisbedrijven maken gebruik van een weekendtoeslag, waardoor u duurder uit bent. Plus, doordeweeks zijn er doorgaans meer verhuizers beschikbaar om mee te helpen. Zorg er wel voor dat er niet teveel mensen in en rondom het huis lopen. Snel en efficiënt werken is belangrijk.

Het is altijd verstandig even te controleren of u in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Dit kan zijn, omdat u bijvoorbeeld genoodzaakt bent te verhuizen door een nieuwe baan. Het bedrag kan oplopen tot wel € 7.750,-. Sommige huurbazen geven ook een vergoeding, wanneer u gedwongen bent het huis te verlaten. De gemeente geeft ook af en toe vergoedingen aan mensen met een handicap of wanneer verhuizen noodzakelijk is vanwege bijvoorbeeld een stadsrenovatie.

Professioneel en goedkoop verhuizen

Goedkoop verhuizen hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn, mits u een goede planning maakt en alle belangrijke zaken meeneemt. Toch blijft verhuizen maatwerk en zijn de kosten veelal afhankelijk van wat er bij uw verhuizing komt kijken. Om een duidelijke inschatting te krijgen van het financiële plaatje, is het handig om een offerte op te laten stellen met de hulp van een verhuisadviseur. Uw beschikbare budget wordt hierbij meegenomen, waarna diverse diensten kunnen worden geregeld. Een verhuisbedrijf kan u hierbij helpen. De kosten van het inhuren van een verhuisbedrijf liggen vaak wat hoger dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan, maar u ervaart wel minder lasten. Verhuisbedrijf UTS van Hoek is actief in de regio Groningen en heeft veel ervaring in professionele verhuizingen. Goedkoop verhuizen is immers pas echt goedkoop wanneer u een goede en professionele planning aanhoudt.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuizen binnen gemeente Groningen

Een verhuizing is vaak chaotisch, ook al heeft u een op en top planning gemaakt met strikte deadlines en vaste kosten. Onvoorziene factoren kunnen ervoor zorgen dat u niet binnen uw budget blijft of dat uw planning in de war raakt. Verhuizen is dan ook niet iets dat u...

Tips voor particuliere verhuizingen

Een verhuizing wordt vaak onderschat. Ga goed voorbereid aan de slag en gebruik deze tips voor verhuizing van UTS Van Hoek!

Hoe kun je besparen op verhuiskosten?

Op de vraag ‘Hoe kun je besparen op verhuiskosten?’ geven wij antwoorden en tips in onze blog over verhuizen. Doe er je voordeel mee en bespaar!

Verhuizen brengt emoties met zich mee

Verhuizen en emoties zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden, zo ondervond ook Anne tijdens haar bedrijfsverhuizing. De emoties kunnen zelfs zeer hoog oplopen! Op het einde van de verhuisdag had ze het gevoel een halve marathon te hebben gelopen maar ze is nog niet...

Do’s en don’ts

De do’s en don’ts tijdens het verhuizen Wanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om structureel te werk te gaan. Bedenk van tevoren een plan over hoe je de verhuizing aan wilt pakken en binnen welk tijdsbestek je de verhuizing wilt realiseren. Maak een planning Om...

De 7 onmisbare zaken die je moet regelen voor je verhuizing

Bekijk dit filmpje van Tom. Tom's Erkende Verhuistips helpen je op weg bij de voorbereiding op je verhuizing. In deze aflevering "De 7 onmisbare zaken die je moet regelen in de weken voor je verhuizing." Bekijk ook de overige tips van Tom!

Wat kost een verhuizing eigenlijk?

Als u op zoek bent naar een verhuisbedrijf dat een scherpe offerte kan uitbrengen, dan bent u hier op de juiste plaats. Wat kost een verhuizing eigenlijk?

Hoe zit het met de verzekering van de inboedel?

Onbekend op het gebied van de verzekering van de inboedel. Vind op deze pagina tips en trucs om op een veilige manier uw inboedel te verzekeren.

Verhuisdozen kopen?

Staat er een verhuizing voor de deur, dan komen er ineens wel erg veel zaken op u af. De oude woning moet in goede staat worden achtergelaten, u wilt geen spullen vergeten en ook in de nieuwe woning moet nog behoorlijk wat gebeuren. Kortom, drukte en stress!

Wat komt er kijken bij een verhuizing naar het buitenland

Een verhuizing in Nederland is al erg ingewikkeld. Laat staan een verhuizing naar het buitenland! Lees hier wat daarbij komt kijken!

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.