Goedkoop verhuizen, wat te doen?

Goedkoop verhuizen, wat te doen?

Verhuizen is een hele onderneming, of u nu als particulier gaat verhuizen of als onderneming. Een verhuizing, hoe groot ook, kan al snel in de papieren gaan lopen. Helemaal wanneer het niet gaat zoals u in de gedachten had en als de planning uitloopt. Ook onverwachte kosten kunnen de pret behoorlijk drukken. Een verhuizing hoeft echt niet bakken vol met geld te kosten. Wanneer u het een beetje slim aanpakt, is goedkoop verhuizen zeker mogelijk.

De factor die eigenlijk de meeste invloed heeft op het gehele kostenplaatje van een verhuizing, is de verhuisafstand. Het is logisch dat een verhuizing naar het buitenland meer gaat kosten dan een verhuizing naar een woning bij u in de buurt. De meeste plannen zijn echter vaak al gemaakt, voordat deze kosten zich duidelijk naar voren brengen. Toch zijn er zeker wel manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden en goedkoop verhuizen mogelijk te maken.

Tips voor goedkoop verhuizen

Een nieuwe woning vraagt meestal om enkele nieuwe spullen, evenals de hulp die ingeschakeld moet worden om alles te regelen. En daar is het begin. Het inpakken van spullen is waar het allemaal start. In plaats van geld uit te geven aan een dienst die uw spullen inpakt en meubels uit elkaar haalt, kun u heel eenvoudig de kosten drukken door wat vrienden op te trommelen. Veel handen zorgen immers voor licht werk. Het geld dat u hierbij bespaart, kunt u weer gebruiken voor overige verhuiszaken.

Doordeweeks verhuizen scheelt eveneens enorm in de kosten. Veel verhuisbedrijven maken gebruik van een weekendtoeslag, waardoor u duurder uit bent. Plus, doordeweeks zijn er doorgaans meer verhuizers beschikbaar om mee te helpen. Zorg er wel voor dat er niet teveel mensen in en rondom het huis lopen. Snel en efficiënt werken is belangrijk.

Het is altijd verstandig even te controleren of u in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Dit kan zijn, omdat u bijvoorbeeld genoodzaakt bent te verhuizen door een nieuwe baan. Het bedrag kan oplopen tot wel € 7.750,-. Sommige huurbazen geven ook een vergoeding, wanneer u gedwongen bent het huis te verlaten. De gemeente geeft ook af en toe vergoedingen aan mensen met een handicap of wanneer verhuizen noodzakelijk is vanwege bijvoorbeeld een stadsrenovatie.

Professioneel en goedkoop verhuizen

Goedkoop verhuizen hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn, mits u een goede planning maakt en alle belangrijke zaken meeneemt. Toch blijft verhuizen maatwerk en zijn de kosten veelal afhankelijk van wat er bij uw verhuizing komt kijken. Om een duidelijke inschatting te krijgen van het financiële plaatje, is het handig om een offerte op te laten stellen met de hulp van een verhuisadviseur. Uw beschikbare budget wordt hierbij meegenomen, waarna diverse diensten kunnen worden geregeld. Een verhuisbedrijf kan u hierbij helpen. De kosten van het inhuren van een verhuisbedrijf liggen vaak wat hoger dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan, maar u ervaart wel minder lasten. Verhuisbedrijf UTS van Hoek is actief in de regio Groningen en heeft veel ervaring in professionele verhuizingen. Goedkoop verhuizen is immers pas echt goedkoop wanneer u een goede en professionele planning aanhoudt.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Tips tegen stress bij (zakelijke) verhuizingen

Tijdens een (zakelijke) verhuizing ben je constant met je gedachten bij de verhuizing. Dat is behoorlijk stressvol. Gebruik daarom deze tips tegen stress!

Help! Wat te doen bij verhuizen?

Staat er een verhuizing gepland? Dan gaat er in uw dagelijkse leven heel wat veranderen. Voordat het echt zover is, moet de verhuizing nog wel ‘even’ plaatsvinden. Wat te doen bij verhuizen? Het is een veelgestelde vraag, zeker door mensen die nog nooit eerder zijn...

De complete verhuis checklist

Verhuizen is een lastige klus. Het is daarom belangrijk om, voordat u een complete verhuis checklist gaat maken, te bepalen of u de verhuizing zelf gaat uitvoeren, of dat u hiervoor een professioneel bedrijf inschakelt. Een zelfverhuizing heeft als voordeel dat het...

Grote voorwerpen verhuizen: een kluis of piano

Een kluis of piano verhuizen is moeilijker dan u denkt, zeker als deze ruim 200 kilo weegt. Gebruik daarom deze tips zodat u veilig kunt verhuizen!

Hulp bij kleine verhuizingen

Een kleine verhuizing in Groningen betekent niet dat je geen verhuislift nodig hebt. Hetzelfde geldt voor een verhuiswagen of klusjesman. Lees hier meer!

Wat zal je meenemen tijdens de verhuizing?

Tijdens een verhuizing heb je vaak veel spullen om mee te nemen naar je nieuwe woning. Onbewust neem je ook dingen mee die je eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt. Het is dan ook verstandig om tijdens het inpakken van je spullen alvast een selectie te maken van welke...

Verhuizen brengt emoties met zich mee

Verhuizen en emoties zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden, zo ondervond ook Anne tijdens haar bedrijfsverhuizing. De emoties kunnen zelfs zeer hoog oplopen! Op het einde van de verhuisdag had ze het gevoel een halve marathon te hebben gelopen maar ze is nog niet...

Tips om goed en goedkoop internationaal te verhuizen

Er zijn maar weinig dingen ingewikkelder dan internationaal verhuizen. In deze blog geven we je tips om dit zo goedkoop mogelijk te regelen.

Voorkom verwarrende verhuisinstructies

Het is zover, de verhuizing gaat na ruime voorbereiding plaatsvinden. Alles lijkt tot in detail geregeld, maar dan komt u erachter dat u toch een grote fout heeft gemaakt. Terwijl u dacht dat de verstuurde verhuisinstructies crystal clear waren, blijkt dit niet het...

Verhuisdozen kopen?

Staat er een verhuizing voor de deur, dan komen er ineens wel erg veel zaken op u af. De oude woning moet in goede staat worden achtergelaten, u wilt geen spullen vergeten en ook in de nieuwe woning moet nog behoorlijk wat gebeuren. Kortom, drukte en stress!

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.