Do’s en don’ts

Do’s en don’ts

De do’s en don’ts tijdens het verhuizen

De do's en don'ts tijdens het verhuizenWanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om structureel te werk te gaan. Bedenk van tevoren een plan over hoe je de verhuizing aan wilt pakken en binnen welk tijdsbestek je de verhuizing wilt realiseren.

Maak een planning

Om te beginnen is het handig om een realistische tijdsplanning te maken. Laten we eerlijk zijn, verhuizen is niet binnen één dag gebeurd en het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om al je spullen uit te zoeken. Maak een planning van dag tot dag en vermeld hierbij wie waarvoor verantwoordelijk is. Wanneer je te maken hebt met huisgenoten, een partner of gezinsleden, is het belangrijk om duidelijk met elkaar te communiceren wat betreft het verhuisplan. Op deze manier zitten jullie elkaar niet in de weg.

Zodra de tijdsplanning gereed is, is het verstandig om kamer voor kamer te beginnen met inpakken. Begin met het verhuizen in de kamers met de minst gebruikte spullen. De spullen die je zelden gebruikt, kunnen meteen ingepakt worden. Een handige tip voor bij het inpakken: maak lijstjes en schrijf hierop welke spullen er in de dozen zitten. Op deze manier hoef je je spullen niet eindeloos te zoeken.

Zorg voor voldoende hulpmiddelen

Het is natuurlijk belangrijk om je spullen op een veilige manier te verhuizen. Zorg er dan ook voor dat je, naast verhuisdozen, voldoende pakpapier hebt om ook de breekbare spullen in te pakken. Het is natuurlijk vervelend wanneer je er tijdens het verhuizen achterkomt dat je onvoldoende dozen of pakpapier hebt. Zorg dan ook voor een goede voorraad. De verhuisdozen kunnen vaak weer verkocht worden aan anderen of je zou deze terug kunnen brengen naar de winkel waar ze vandaan komen. Wanneer je ervoor zorgt dat je voldoende spullen hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken.

Schakel voldoende hulp in

Vaak kom je er tijdens een verhuizing achter dat je meer spullen hebt dan je in eerste instantie dacht. Probeer dan ook gebruik te maken van je netwerk van vrienden, kennissen en familieleden tijdens de verhuizing. Het is misschien prettig om je eigen spullen in te pakken, maar wanneer de grote dag is aangebroken, is het handig om wat extra handen te hebben die helpen met het poetsen, uitruimen en klussen.

Schakel een verhuisbedrijf in

Het is natuurlijk mogelijk om je eigen verhuizing te regelen, maar hier gaat vaak een hoop tijd in zitten. Heb je het te druk met je baan en weinig tijd om te verhuizen? Of heb je een groot huis en zie je door de bomen het bos niet meer? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf kan je helpen met het leegruimen van je huis, met het vervoeren van je spullen naar je nieuwe woning en met het op zijn plek zetten van de dozen.

Ook is het mogelijk dat het verhuisbedrijf je helpt bij het inpakken van je spullen. Op deze manier geef je al het werk uit handen en kan je met een gerust hart naar je nieuwe woning! Op zoek naar een geschikt verhuisbedrijf? Neem dan contact op met verhuisbedrijf UTS Van Hoek. Al jaren het beste verhuisbedrijf in de regio Groningen!

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Wat kost een verhuizing ongeveer?

Wat kost een verhuizing ongeveer? Om een idee te krijgen wat een verhuizing ongeveer kost, is het handig om te weten welke mogelijkheden er zijn.

Het regelen van verhuisdozen en verhuisdekens

Tijdens het verhuizen zelf, wil je natuurlijk dat je inboedel optimaal wordt beschermd tegen schadelijke invloed van buitenaf. Een deukje is snel gemaakt en een glas is snel gebroken. Het is dan ook verstandig om je bezittingen zo goed mogelijk in te pakken. Maar wat...

Hulp bij kleine verhuizingen

Een kleine verhuizing in Groningen betekent niet dat je geen verhuislift nodig hebt. Hetzelfde geldt voor een verhuiswagen of klusjesman. Lees hier meer!

Verhuizen? Gebruik deze checklist!

Gaat u verhuizen, dan is een goede checklist zeker geen overbodige luxe. Er zijn namelijk erg veel (kleine) zaken die komen kijken bij uw verhuizing. Gaat u zelf opschrijven wat er allemaal nog moet gebeuren, dan heeft u al snel een lange waslijst aan taken. Onze...

Hoe kun je besparen op verhuiskosten?

Op de vraag ‘Hoe kun je besparen op verhuiskosten?’ geven wij antwoorden en tips in onze blog over verhuizen. Doe er je voordeel mee en bespaar!

Verhuizen binnen gemeente Groningen

Een verhuizing is vaak chaotisch, ook al heeft u een op en top planning gemaakt met strikte deadlines en vaste kosten. Onvoorziene factoren kunnen ervoor zorgen dat u niet binnen uw budget blijft of dat uw planning in de war raakt. Verhuizen is dan ook niet iets dat u...

Verhuizen brengt emoties met zich mee

Verhuizen en emoties zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden, zo ondervond ook Anne tijdens haar bedrijfsverhuizing. De emoties kunnen zelfs zeer hoog oplopen! Op het einde van de verhuisdag had ze het gevoel een halve marathon te hebben gelopen maar ze is nog niet...

Hoe kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken

Gemak tijdens het verhuizen Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten. Er komt natuurlijk veel bij kijken en dus is een gestructureerde aanpak altijd welkom. Want bij een verhuizing denk je meteen aan de vele klusjes die gedaan...

Expat verhuizing: een hele opgave

Een expat verhuizing is een lastige klus. Er komt veel bij kijken, terwijl u zich liever richt op uw nieuwe functie. UTS Van Hoek neemt de klus van u over.

De complete verhuis checklist

Verhuizen is een lastige klus. Het is daarom belangrijk om, voordat u een complete verhuis checklist gaat maken, te bepalen of u de verhuizing zelf gaat uitvoeren, of dat u hiervoor een professioneel bedrijf inschakelt. Een zelfverhuizing heeft als voordeel dat het...

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.