Do’s en don’ts

Do’s en don’ts

De do’s en don’ts tijdens het verhuizen

De do's en don'ts tijdens het verhuizenWanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om structureel te werk te gaan. Bedenk van tevoren een plan over hoe je de verhuizing aan wilt pakken en binnen welk tijdsbestek je de verhuizing wilt realiseren.

Maak een planning

Om te beginnen is het handig om een realistische tijdsplanning te maken. Laten we eerlijk zijn, verhuizen is niet binnen één dag gebeurd en het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om al je spullen uit te zoeken. Maak een planning van dag tot dag en vermeld hierbij wie waarvoor verantwoordelijk is. Wanneer je te maken hebt met huisgenoten, een partner of gezinsleden, is het belangrijk om duidelijk met elkaar te communiceren wat betreft het verhuisplan. Op deze manier zitten jullie elkaar niet in de weg.

Zodra de tijdsplanning gereed is, is het verstandig om kamer voor kamer te beginnen met inpakken. Begin met het verhuizen in de kamers met de minst gebruikte spullen. De spullen die je zelden gebruikt, kunnen meteen ingepakt worden. Een handige tip voor bij het inpakken: maak lijstjes en schrijf hierop welke spullen er in de dozen zitten. Op deze manier hoef je je spullen niet eindeloos te zoeken.

Zorg voor voldoende hulpmiddelen

Het is natuurlijk belangrijk om je spullen op een veilige manier te verhuizen. Zorg er dan ook voor dat je, naast verhuisdozen, voldoende pakpapier hebt om ook de breekbare spullen in te pakken. Het is natuurlijk vervelend wanneer je er tijdens het verhuizen achterkomt dat je onvoldoende dozen of pakpapier hebt. Zorg dan ook voor een goede voorraad. De verhuisdozen kunnen vaak weer verkocht worden aan anderen of je zou deze terug kunnen brengen naar de winkel waar ze vandaan komen. Wanneer je ervoor zorgt dat je voldoende spullen hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken.

Schakel voldoende hulp in

Vaak kom je er tijdens een verhuizing achter dat je meer spullen hebt dan je in eerste instantie dacht. Probeer dan ook gebruik te maken van je netwerk van vrienden, kennissen en familieleden tijdens de verhuizing. Het is misschien prettig om je eigen spullen in te pakken, maar wanneer de grote dag is aangebroken, is het handig om wat extra handen te hebben die helpen met het poetsen, uitruimen en klussen.

Schakel een verhuisbedrijf in

Het is natuurlijk mogelijk om je eigen verhuizing te regelen, maar hier gaat vaak een hoop tijd in zitten. Heb je het te druk met je baan en weinig tijd om te verhuizen? Of heb je een groot huis en zie je door de bomen het bos niet meer? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf kan je helpen met het leegruimen van je huis, met het vervoeren van je spullen naar je nieuwe woning en met het op zijn plek zetten van de dozen.

Ook is het mogelijk dat het verhuisbedrijf je helpt bij het inpakken van je spullen. Op deze manier geef je al het werk uit handen en kan je met een gerust hart naar je nieuwe woning! Op zoek naar een geschikt verhuisbedrijf? Neem dan contact op met verhuisbedrijf UTS Van Hoek. Al jaren het beste verhuisbedrijf in de regio Groningen!

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.