Alle ins en outs van een verhuizing regelen

Een verhuizing regelen is een hels karwei. Er komt van alles bij om de hoek kijken. Ook dingen waar u wellicht nog niet aan gedacht had. Zo moeten niet alleen alle spullen veilig ingepakt en vervoerd worden, maar zijn er ook talloze andere zaken die u moet regelen, zoals het overzetten van uw adres bij instanties en kennissen. Een verhuizing optimaal regelen, begint bij het maken van een goede planning. Structureel te werk gaan is essentieel om snel te kunnen verhuizen en in uw nieuwe woning te trekken. Belangrijk hierbij is te kijken hoe u de verhuizing aan gaat pakken en binnen welk tijdsbestek u dit wilt realiseren.

Maak een realistische planning

Een planning is dus stap één wanneer u uw verhuizing wilt regelen. We weten allemaal dat een verhuizing niet binnen een paar dagen is geregeld. Het duurt vaak dagen eer alle spullen zijn uitgezocht. Maak een realistische planning, bekijk die van dag tot dag en vermeld ook tijdig wanneer iets afgewerkt is. Tijdens een verhuizing komen velen erachter dat ze meer spullen hebben dan in eerste instantie gedacht. Een groot netwerk aan familie, kennissen en vrienden biedt dan uitkomst. Het is altijd handig om wat extra handen te hebben die helpen met poetsen, uitruimen en klussen.

Aan de slag

U kunt natuurlijk uw eigen verhuizing regelen, maar het is vaak stukken eenvoudiger om een verhuisbedrijf in te schakelen. Een professioneel bedrijf kan u niet alleen helpen bij het leegruimen van uw oude huis, maar ook het vervoeren van uw spullen en het op zijn plek zetten van de dozen behoort tot de mogelijkheden. Het stevig inpakken van uw spullen is belangrijk. Met het juiste verpakkingsmateriaal zorgt u ervoor dat zelfs breekbare spullen veilig op hun bestemming komen. Handige verhuizers weten als geen ander hoe ze om moeten gaan met zware en breekbare spullen en zorgen voor een strakke planning. Waar u zelf wellicht niet weet hoe en wat, is een verhuisbedrijf hierin juist gespecialiseerd.

Een tijdelijke plek voor uw spullen

Het komt wel eens voor dat u nog niet meteen in uw nieuwe woning terechtkunt. Dit kan zijn omdat in uw woning nog herstelwerkzaamheden gaande zijn. Waar moet u dan de inboedel laten? Een verhuisbedrijf heeft ook hier een oplossing voor. Uw gehele inboedel of een deel daarvan kan snel worden opgeslagen, waarna verhuizing volgt wanneer daar tijd voor is.

Inzicht in de kosten

Ook geld speelt een grote rol bij het regelen van een verhuizing. U kunt de kosten flink temperen wanneer u zelf zaken regelt. Uiteraard speelt ook de bestemming een rol. Een verre bestemming kost altijd meer dan een bestemming die dichtbij uw huidige woning is. Het inhuren van een verhuisbedrijf lijkt een grote uitgave, maar dat hoeft het niet te zijn. Een professioneel verhuisbedrijf zoals UTS van Hoek zorgt voor een passende offerte, zodat u van tevoren weet waar u aan toe bent. Op deze manier kunt u de kosten in de gaten houden en tijdig ingrijpen wanneer het de spuigaten uitloopt.

Het verwijderen van alle spullen is het voornaamste tijdens een verhuizing. Toch is het ook belangrijk om de woning netjes achter te laten. Zorg voor voldoende eten en drinken in het nieuwe huis, zodat alles al op de eerste dag binnen handbereik is.

koelkast verhuizen van hoek

Koelkast verhuizen

Staat er een verhuizing voor de deur? Misschien bent u van plan om een groot deel van uw inboedel zelf te verhuizen, maar er zijn altijd onderdelen die vragen om ondersteuning door een specialist. Een koelkast verhuizen bijvoorbeeld, dat doet u niet zomaar.

Gedwongen te verhuizen door aardbevingen in Groningen

8 januari 2018 werd bij Zeerijp de zwaarste aardbeving sinds 2012 gemeten. Steeds meer bewoners willen verhuizen om zich veilig te voelen. Maar bestaat er zoiets als een aardbevings-verhuisspecialist?

Tips tegen stress bij (zakelijke) verhuizingen

Tijdens een (zakelijke) verhuizing ben je constant met je gedachten bij de verhuizing. Dat is behoorlijk stressvol. Gebruik daarom deze tips tegen stress!

Grote voorwerpen verhuizen: een kluis of piano

Een kluis of piano verhuizen is moeilijker dan u denkt, zeker als deze ruim 200 kilo weegt. Gebruik daarom deze tips zodat u veilig kunt verhuizen!

Heeft u een verhuisvraag?

Whitepaper | Verhuizers Vergelijken

Bekijk welk verhuisbedrijf het beste bij uw verhuizing past. In ons gratis whitepaper leest u alles over het kiezen van een verhuisbedrijf.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB  Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.