Gedwongen te verhuizen door aardbevingen in Groningen

Gedwongen te verhuizen door aardbevingen in Groningen

Maandag 8 januari 2018 werd bij Zeerijp de zwaarste aardbeving gemeten sinds 2012. De magnitude van 3,4 zorgde ervoor dat het Centrum Veilig Wonen (CVW) binnen één dag meer dan 600 gerelateerde schademeldingen ontving. Zelfs in de stad Groningen was de aardbeving niet onopgemerkt gebleven.

Aardbevings-verhuisspecialist?

Een rapport uit 2014 wees al uit dat de helft van de bewoners van Middelstum, Loppersum en Slochteren wil verhuizen om zich weer veilig te voelen. In 2009 waren de bewoners nog enigszins laconiek. Maar de afgelopen jaren zijn de aardbevingen alleen maar erger geworden. Verhuizen wordt dus steeds aantrekkelijker. Maar zou er zoiets zijn als een aardbevings-verhuisspecialist? Is dit iets waar een bedrijf in gespecialiseerd kan zijn? Wat komt er eigenlijk bij kijken?

Het komt vaak neer op deels verhuizen of tijdelijk verhuizen. Misschien wilt u uw antiekcollectie ergens anders laten opslaan. Of misschien bent u genoodzaakt tijdelijk uw huis te verlaten vanwege herstel- of versterkingswerkzaamheden.

Emoties bij het verhuizen door aardbevingen

Stelt u zich eens voor dat u gedwongen wordt (tijdelijk) te verhuizen door aardbevingen. De locatie en het huis kunnen fantastisch zijn. Maar als het niet veilig is, zit er niets anders op… Daar komen natuurlijk de nodige emoties bij kijken. Het CVW heeft dan ook bepaald dat alle vakmensen een training ‘Communicatie en gedrag in aardbevingsgebieden’ moeten volgen. Hier staan klantgerichtheid en betrouwbaarheid centraal. Bedrijven die erkend willen worden door het CVW moeten deze training volgen.

Uiteraard hebben ook alle professionals van UTS Van Hoek deze training voltooid. Maar eigenlijk hadden we het niet nodig. Het omgaan met verhuizende mensen is voor ons namelijk dagelijkse prik. Uit onze ervaring blijkt dat de meeste mensen er sowieso ontzettend tegenop zien om te verhuizen. En we begrijpen dat dit zeker het geval is als uw huis versterkt moet worden.

Mensen die gaan verhuizen denken hier constant aan. Ieder uur schiet er weer zo’n gedachte door het hoofd: hoe zit het eigenlijk met …? U bent er nooit echt gerust op. Daarom nemen we het gehele traject zo veel mogelijk uit handen. Door zo vroeg mogelijk een goede planning met u te delen, slaapt u een stuk rustiger.

Aardbevings-verhuisspecialist, ook zonder aardbevingen

Klantgerichtheid en betrouwbaarheid hebben altijd al centraal gestaan bij ons. Zonder dat we het wisten, zijn we dus al jaren aardbevings-verhuisspecialist. Want de werkwijze van UTS Van Hoek laat iedere verhuizing vlot verlopen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Onze verhuisadviseur komt graag langs om u te adviseren en uw inboedel te inventariseren.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.