Verduurzaming UTS zet door

CO2 uitstoot in 2012 met 66% gedaald sinds 2007

verduurzaming-UTSIn het kader van verduurzaming heeft UTS Nederland voor het vijfde jaar in successie een CO2 jaarverslag laten opstellen. Dit rapport is het resultaat van een CO2 benchmark van 16 vestigingen van UTS over 2011 en 2012. Het rapport is opgesteld door Corporate Facility Partners (CFP), expert op het gebied van verduurzamen van organisaties en gebouwen.

CFP heeft zich bij het opstellen van het CO2 Jaarverslag van UTS gebaseerd op het Greenhouse Gas Protocol. De belangrijkste elementen voor de uitstoot van UTS vormen vervoer en energie. Ten opzichte van de nulmeting in 2007 is de CO2 uitstoot in 2012 met 66% gedaald. De daling komt vooral voort uit minder brandstofverbruik in combinatie met het inkopen van groene elektriciteit én groen gas.

Voor de UTS-vestigingen vormt vervoer de grootste categorie binnen de totale CO2 uitstoot. De UTS bedrijven hebben een brandstofbesparing weten te realiseren onder andere door een verschuiving van de inzet van grote vrachtauto’s naar kleinere bestelauto’s en de training van de chauffeurs in Het Nieuwe Rijden (HNR).

Verduurzaming

In het volgende jaarverslag 2013-2014 streeft UTS naar een verdere verduurzaming van haar bedrijfsvoering. Vooral op het gebied van mobiliteit ziet UTS mogelijkheden door de inzet van Euro 6 wagens en elektrische wagens en door slimmere logistiek.

Cock van der Hulst, manager van UTS Nederland: “De resultaten liegen er niet om: maar liefst 66% daling van onze CO2 uitstoot vanaf 2007! Wij hebben een actief MVO-beleid en duurzaam ondernemen maakt daar een belangrijk deel van uit. Alle UTS-bedrijven werken actief mee aan het behalen van de geformuleerde doelstellingen van dit beleid en daarom zijn wij met recht trots op het gezamenlijk behaalde resultaat.”

 

UTS steunt fonds Slachtofferhulp

Samenwerking UTS Nederland en Noodhulpfonds Fonds Slachtofferhulp Op 1 november jongstleden is de samenwerking tussen UTS Nederland en het Fonds Slachtofferhulp van start gegaan. Alle UTS...

CBS: woningmarkt ‘kookt’ droog

Het CBS berichtte onlangs dat koophuizen in september voor ruim 9 procent meer zijn verkocht ten opzichte van een jaar geleden in dezelfde maand. Deze prijsstijging was in augustus ook al...

CBS: Ouderen overwegen vaker een verhuizing

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde onlangs een opmerkelijk bericht: Ouderen overwegen vaker een verhuizing. Uit het Woon Onderzoek Nederland bleek dat het aandeel 65-plus...

10 jaar CO2 neutraal verhuizen

Al weer 10 jaar rapporteert UTS Nederland over de CO2 uitstoot van de samenwerkende UTS verhuisbedrijven in Nederland. Door deze jaarlijkse monitoring, sturing en betrokkenheid van de UTS...

Heeft u een vraag over verhuizen?

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB  Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.