Opslag bij herhuisvesting

Er komt veel kijken bij herhuisvesting. Het is nooit prettig voor betrokkenen, maar soms wel noodzakelijk. De oude werkplek volstaat niet meer en dus moet de volledige inventaris (tijdelijk) naar een andere locatie. Externe opslag bij herhuisvesting kan dan de oplossing zijn.

Een voordeel van herhuisvesting is wel dat het meestal ruim van tevoren bekend is. Dat geeft u genoeg tijd om een plan te bedenken om het pand op tijd leeg te hebben. Want waar laat u al uw kantoormeubilair in de tussentijd? En hoe zorgt u dat u er toch bij kunt, mocht u tijdelijk nog extra meubilair nodig hebben?

Lees hier op welke manieren u uw opslag kunt beheren!

Tijdelijke opslag bij herhuisvesting

U heeft dus tijdens de periode van herhuisvesting extra opslag nodig, niet al het meubilair past op de tijdelijke locatie. Of sterker nog: misschien is lang niet al het meubilair noodzakelijk. Zo geeft het meteen duidelijkheid in welke objecten u wel en niet nodig heeft. Een goed moment om wat te verkopen of te doneren, om magazijnruimte te besparen.

Maar ook het meubilair dat in het magazijn staat, moet toegankelijk blijven. En u moet het overzicht houden in wat er precies staat. Dadelijk wordt er nieuw kantoormeubilair gekocht, terwijl u nog uitstekende meubels in opslag heeft. We zien het nog al te vaak gebeuren…

Hergebruiken

Een dergelijke verhuizing is een goed moment om alvast na te denken over de toekomst. Vraag daarom de (interieur)architect of meubelleverancier om mee te denken bij hergebruik van bestaand meubilair, nu of later. De architect kan er soms iets mee in het ontwerp en de meubelleverancier heeft soms mogelijkheden om meubilair te refurbishen.

Pak meteen alles aan

Een grote ingreep zoals herhuisvesting is een goed moment om het meteen anders aan te pakken. Geen gehannes meer in het magazijn met handgeschreven lijsten, alleen nog in de stellingen plaatsen en een uniforme manier van labelen. Drie ontzettend belangrijke onderdelen van een goede voorraadbeheer methode (link pillar).

Het zijn een hoop kleine aanpassingen, maar samen zorgen ze ervoor dat u altijd weet wat er in het magazijn staat, waar het staat, hoe lang het er al staat en in welke conditie het verkeert. Kortom, alle kennis die u nodig heeft om tegen de afdeling inkoop te zeggen: “Nee, dat hebben we niet nodig.”

Maak ook uw magazijn overzichtelijk

Met een Excel-lijst is het probleem niet opgelost. Het is niet te doen om alle benodigde gegevens overzichtelijk in een tabel te zetten. Opslagbeheer vergt een op maat gemaakt systeem. Dat is voor tijdelijke opslag, zoals bij herhuisvesting, niet anders.

Maak ook uw magazijnruimte weer overzichtelijk én inzichtelijk. Lees hoe u dat doet in ons gratis whitepaper!

Wat kost meubelopslag?

Veel organisaties ontkomen er niet aan: meubelopslag. Met name semioverheden zoals het onderwijs hebben meubilair op veel verschillende locaties staan en dan raakt het overzicht gauw verloren. Het...

Maak uw opslag overzichtelijk met iDepot

Altijd weten wat u in opslag heeft en precies weten hoe lang het er staat. Het kan als u met iDepot opslag beheert. Ontdek hier hoe het werkt!

magazijnbeheer software uts van hoek verhuisbedrijf groningen idepot opslag

Welke magazijnbeheer software kiest u?

Er is genoeg magazijnbeheer software op de markt, maar weinig systemen zijn écht gemaakt voor magazijnbeheer. Dat is iDepot wel. Lees het hier!

Opslag bij herhuisvesting

Herhuisvesting is voor niemand prettig, maar soms noodzakelijk. Maar zorg dan wel dat u precies weet welk meubilair u tijdelijk in opslag heeft! Lees hier hoe!

Heeft u een verhuisvraag?

Whitepaper | Hoe creëer ik overzicht in mijn opslag?

In dit whitepaper geven we tips en alternatieven voor opslagbeheer. Met deze handvatten kunt u uw opslag makkelijker, nauwkeuriger en sneller beheren.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB  Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.