Verhuizen is moeilijk!

Verhuizen is moeilijk, zakelijke verhuizingen zijn nog veel complexer. Het plannen kost ontzettend veel tijd en moeite. Bovendien kost het geld en levert het een hoop stress op. Lees hier waarom verhuizen emotioneel moeilijk is en wat u kunt doen om het makkelijker te maken.

Verhuizen kan zelfs hartverscheurend zijn. Niet alleen voor jou als de persoon die de verhuizing moet regelen, maar ook voor de mensen die mee moeten verhuizen: of het nu bewoners of medewerkers zijn. Tussen al die emoties is het misschien handig om alles even te rationaliseren.

1) Verhuizen kost tijd

Ten eerste kost verhuizen tijd – veel tijd. Het begint al bij het overwegen of je daadwerkelijk gaat verhuizen en waarheen. Alleen het vinden van een geschikte, nieuwe locatie kan al maanden duren. Daarna komt het beslissen over wat mee verhuisd moet worden en wat u gaat verkopen of doneren.

Vervolgens kun je overwegen een verhuisbedrijf in te huren: voordat je begint met het inslaan van inpakmaterialen. Een verhuisbedrijf kan je daar namelijk bij helpen en zelfs vanaf hier het complete proces uit handen nemen. Van inpakken tot verhuizen en zelfs opslag- of archiefbeheer.

2) Alles heeft een prijs

Geld is vaak een oorzaak van stress. En verhuizen kost nou eenmaal geld. Verhuisdozen, inpakpapier, bubbeltjesplastic, tape en nog veel meer. Bovendien moet u zeker weten dat overal genoeg van is. Een verhuizing kan immers vertraging oplopen (dat kost ook geld) als er hals-over-kop extra dozen geleverd moeten worden.

Verder betekent een nieuwe locatie vaak ook andere prijzen. Het maakt nogal verschil of je naar hartje Amsterdam of naar Oude Pekela verhuist. Niet alleen qua huurprijs, maar zelfs in de supermarkt.

moeite met verhuizen emotioneel moeilijk bedrijfsverhuizing verhuisbedrijf uts van hoek groningen

Ook verhuizen naar Amsterdam is emotioneel moeilijk!

3) Verhuizen is emotioneel moeilijk door stress

Het langdurige proces van verhuizen is emotioneel moeilijk vanwege de kosten in tijd en geld, maar met name vanwege stress. Verhuisstress is zelfs een bekend begrip geworden. Vrijwel alles verandert ineens. Een andere werkvloer, een andere (misschien langere) route voor medewerkers, wellicht andere collega’s of buren en in sommige gevallen zelfs een andere cultuur of klimaat.

Kortom, bij verhuizingen komen de veroorzakers van stress dus van alle kanten. Een goede voorbereiding verricht wonderen op dit gebied.

4) Medewerkers verhuizen mee

Verhuizen is moeilijk voor jou, maar ook voor de andere medewerkers of bewoners. Ook zij komen in een compleet andere omgeving terecht. Iedereen heeft tijd nodig om zich aan te passen en gewend te raken. Misschien hebben sommige medewerkers wel twintig jaar op dezelfde locatie gewerkt. Dan kan de verhuizing heel wat teweegbrengen.

Heb je moeite met verhuizen? Logisch!

Wellicht zie je er vreselijk tegenop heb je veel moeite met verhuizen. Maar vergeet niet dat een verhuizing ook een bijzonder positief effect kan hebben op de productiviteit van uw medewerkers. Een andere omgeving kan immers ook heel goed zijn!

De zorgen zijn er om de verhuizing zelf, niet om dat wat na de verhuizing komt. Bij UTS Van Hoek kunnen we deze zorgen grotendeels wegnemen. Wij begrijpen hoe moeilijk een verhuizing voor jou kan zijn, ook al is het voor ons inmiddels alledaagse kost.


Lees in ons gratis whitepaper hoe je een zakelijke verhuizing goed kunt regelen om zo stress te voorkomen!

De zakelijke verhuizing goed geregeld omgaan met verhuisstress

integraal verhuismanagement uts van hoek verhuizingen groningen verhuisbedrijf

Integraal verhuismanagement

Het integraal verhuismanagement is erop gericht om u zoveel mogelijk te ontlasten en de overlast voor de te verhuizen medewerkers te beperken.

Verschillende situaties vragen om verschillende middelen

De situatie Tijdens een verhuizing, verhuist een bedrijf vanuit zeven panden naar één locatie. De emballagemiddelen worden per pand afgestemd. De meeste panden hebben een ruime lift en ruime gangen,...

Inpakken voor zakelijke verhuizingen: waar moet u op letten?

Het inpakken voor een zakelijke verhuizing is een klus waar iedereen aan mee moet werken. Zo zal iedere medewerker zijn of haar eigen bureau moeten inpakken, maar ook machines en apparatuur voor...

Hoe meer partijen, des te complexer het wordt

Een zakelijke verhuizing is een complex proces dat zo sterk is als de zwakste schakel. En er zitten nogal wat schakels aan een verhuizing. Als u een verhuizing organiseert, zoals die van een...

Whitepaper | Van inschatting naar draaiboek

Een zakelijke verhuizing brengt nieuwe kansen met zich mee, maar kan uitlopen op een nachtmerrie. Kent u de knelpunten al? 

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB  Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.