Een onderwijsinstelling verhuizen is een complex project. Om snel en soepel een school te verhuizen is een waterdichte planning essentieel. En in die planning moet rekening worden gehouden met docenten, leerlingen, lesuren en misschien zelfs met belangrijke toetsen.
Wat maakt een schoolverhuizing lastig?
Bij een schoolverhuizing is het voorkomen van lesuitval een belangrijke variabel. Maar dat is niet het enige wat het anders maakt dan een ‘gewone’ bedrijfsverhuizing. Ieder bedrijf wil immers zo min mogelijk downtime.
Normaal gesproken moet het personeel worden ingelicht bij de bedrijfsverhuizing. Hoe moeten ze zich voorbereiden, hoe neem je de spullen van het bureau mee, enzovoorts. Maar bij een onderwijsinstelling geldt dit ook voor de scholieren en hun kluisjes. Ook zij moeten zich zo snel mogelijk thuis voelen op de nieuwe locatie.
Efficiënt een onderwijsinstelling verhuizen
Wilt u een onderwijsinstelling verhuizen, dan is er nog een belangrijk verschil met andere verhuizingen. Het zijn namelijk niet alleen tafels, stoelen en bureaus. Want wat te denken van de gymzaal met al haar toestellen, de bibliotheek of het scheikundelokaal?
Daarom is een uitgebreide planning en een op maat gemaakte aanpak van belang. Bij UTS Van Hoek beschrijven we onder andere de processen, coderingssystemen en instructies voor de verhuizing in het draaiboek. Ook de communicatie richting leerlingen, ouders, medewerkers en andere betrokkenen wordt verzorgd.
We adviseren ook het cable management aan ons over te laten. Zo heeft u geen wirwar van snoeren en kabels op de nieuwe locatie.
UTS Van Hoek uit Groningen wil uw partner zijn bij het verhuizen van basisscholen, middelbare scholen en hoger onderwijs, maar ook voor speciaal onderwijs.
Lees ook: