Verhuizen brengt emoties met zich mee

Verhuizen brengt emoties met zich mee

Verhuizen en emoties zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden, zo ondervond ook Anne tijdens haar bedrijfsverhuizing. De emoties kunnen zelfs zeer hoog oplopen! Op het einde van de verhuisdag had ze het gevoel een halve marathon te hebben gelopen maar ze is nog niet eens klaar. Verre van, zelfs. Want daar stond ze dan, in het nieuwe pand…

Rechts van haar hoorde ze roepen dat ‘het internet’ het niet deed, links vloekte iemand ‘dat de bureaus verkeerd staan opgesteld, nu schijnt de zon rechtstreeks op mijn computerscherm en zie ik helemaal niks meer!’ en de sales executive heeft een klant aan de telefoon en kan niet anders dan zeggen ‘wij zijn verhuisd en ik kan helaas nog even niet bij de stukken’.

Kabels zijn in één doos bijeengekomen en moeten worden uitgezocht, sommige archiefkasten staan op de verkeerde verdieping en de stofzuiger is onvindbaar. Anne begreep: morgen moeten er nog veel branden geblust worden.

Verhuizen en emoties

Er komen nogal wat emoties bij het verhuizen. Ondanks haar planning en de nodige slapeloze nachten, was de verhuisdag niet bepaald vlekkeloos verlopen. De twee verhuizers die ze had ingehuurd moesten worden aangestuurd, maar daar had ze geen tijd voor gehad. Ze kregen zodoende van diverse mensen tegenstrijdige instructies en besloten uiteindelijk om maar gewoon op ervaring en gevoel spullen in te gaan laden. Na een uurtje sjouwen werd pijnlijk duidelijk dat ze het met twee man niet gingen redden in het beoogde tijdsbestek. Anne ging zelf meehelpen en vond nóg wat mensen bereid, maar na nog een uur tillen waren die bijna allemaal ‘door hun rug gegaan’ en moesten het opgeven. Ook bleek de kubieke meter inhoud van de inboedel onderschat, hetgeen extra ritjes voor de verhuiswagen betekende. Het huilen stond haar nader dan het lachen.

Uiteindelijk is de hele inboedel toch nog op de nieuwe plek terecht gekomen, met vereende krachten, maar wat had dat anders (en vooral veel prettiger) kunnen verlopen!

Het geheim van UTS Van Hoek

Of u nu naar een (nog) mooier, groter of beter bedrijfspand verhuist, of niet: afscheid nemen is zwaar. Wij snappen goed wat voor hels karwij het is en dat er emoties bij komen. Gelukkig heeft u ons gevonden. En wij verklappen hier direct ook maar ons geheim: 90 jaar ervaring. Want u verhuist uw bedrijf misschien een of twee keer in uw leven, voor ons is het onze dagdagelijkse bezigheid. En al doende leert men: we zijn experts geworden, en alles wat tegen kan zitten of fout kan gaan hebben we natuurlijk allang in kaart gebracht en oplossingen voor gevonden. Ons tweede geheim is dan ook: het UTS Van Hout draaiboek.

Verhuizen en emoties

Om te zorgen dat verhuizen en emoties elkaar niet dwarszitten, hebben we een tip voor je; verhuizen begint niet op de verhuisdag zelf, maar vaak al maanden daarvoor. Met onze expertise ‘onder de arm’ komen we langs, bespreken wat er geregeld moet worden (en bij sommige zaken heeft u waarschijnlijk nog niet eens stil gestaan), en gaan aan de slag. Als alles besproken is, maken we een specifiek, op uw situatie toegesneden, draaiboek. Op de verhuisdag zelf zorgen we ervoor dat alles op rolletjes loopt. En de volgende dag steekt u de sleutel in het slot van uw nieuwe bedrijfspand, kijkt opgelucht om u heen, gaat achter uw nieuwe bureau zitten, start uw computer op en gaat aan de slag.

Alle verouderde spullen zijn vervangen en alles waar al een hele tijd een laag stof op lag, is (veilig) vernietigd of opgeslagen. Uw ‘oude’, voormalige pand is klaar voor oplevering: leeg, schoon aangeveegd en zo nodig gerepareerd. Tijdens de verhuizing was onze Handyman aanwezig, die alle voorkomende werkzaamheden heeft verricht en in zowél uw oude als nieuwe pand hebben wij een beveiliger voor de deur neer gezet, die precies weet wie daar, gedurende de verhuizing, thuishoort en wie niet, zodat uw kostbare inboedel niet stiekem verdwenen is. Ook hebben we meegedacht over inrichting, ICT, verlichting, het labelen van alle verhuisdozen én ligt er briefpapier klaar met uw nieuwe adresgegevens erop. Uw klanten zijn ingelicht, maar merken nauwelijks iets van de hele verhuizing, zoals het hoort.


Verhuizen en emoties: afscheid nemen is zwaar, maar wij zorgen ervoor dat het geen tranendal wordt! Lees in ons whitepaper hoe we dat precies doen.

gefaseerd verhuizen

 

 

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.