Welke magazijnbeheer software kiest u?

Het kiezen van de juiste magazijnbeheer software kan best lastig zijn. U kijkt natuurlijk eerst naar de gratis mogelijkheden. Maar al gauw blijkt dat die toch niet volstaan en dat u door tijd en fouten alsnog te veel betaalt. Dus toch maar een tool aanschaffen. Maar waar moet een systeem dan aan voldoen?

Het gaat uiteraard met name om de gegevens die bij voorraad- of magazijnbeheer van belang zijn. Welke gegevens wilt u kunnen toevoegen? En op basis van welke gegevens wilt u kunnen filteren? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Productnaam;
  • Categorie;
  • Merk;
  • Type;
  • Code;
  • Kleur;
  • Afmetingen;
  • Opmerkingen;
  • Historische data;
  • Foto’s.

Ontdek de verschillende voorraadbeheer methodes!

Waarom de gratis opties het net niet zijn

Alle gratis voorraadbeheer methodes, zoals handgeschreven lijsten, Excel lijsten en Google Spreadsheets missen een of meerdere cruciale eigenschappen. Handgeschreven lijsten zijn niet overzichtelijk, raken verloren en er is beperkte ruimte om te gebruiken. Excel is al beter, maar kan al gauw onoverzichtelijk worden. Bovendien is het niet online toegankelijk voor meerdere gebruikers tegelijk en zorgt het toevoegen van afbeeldingen voor problemen. Google Spreadsheets kan wel door meerdere gebruikers tegelijk worden geraadpleegd, maar het toevoegen van afbeeldingen blijft lastig.

Wat de drie opties gemeen hebben, is dat ze niet gemaakt zijn uitsluitend voor magazijnbeheer. Ze zijn universeel en hebben daarom hun voordelen. Ze zijn voor sommige dingen prima of zelfs uitstekend, maar magazijnbeheer is en blijft een vak apart. En dat vraagt om een unieke oplossing.

iDepot magazijnbeheer software

De magazijnbeheer software van iDepot is die unieke oplossing, ontwikkeld door een IT-specialist (Itass) en een verhuisbedrijf (UTS Van Hoek). Het zijn precies de twee expertises die gecombineerd moeten worden in dit vakgebied.

Hoe werkt iDepot?

iDepot is een digitale omgeving waarin u precies ziet wat en hoe veel u nog in opslag heeft. Dat kan uw eigen magazijnruimte zijn, maar ook een externe ruimte (bij UTS Van Hoek, bijvoorbeeld).

U geeft toegang aan personen die moeten kunnen zien wat er nog in opslag is, zoals de inkoopafdeling. Zo koopt die niet onnodig meubilair in en ook dat scheelt weer geld.

Goede magazijnbeheer software bespaart misschien geen geld, maar slecht magazijnbeheer kost zeker weten geld. Lees in ons gratis whitepaper hoe u uw magazijn overzichtelijk en inzichtelijk houdt!

De methodes voor voorraad- en opslagbeheer

Er zijn verschillende voorraadbeheer methodes, zoals Excel. In deze blog bespreken we bekende problemen en oplossingen voor opslagbeheer!

Wat kost meubelopslag?

Veel organisaties ontkomen er niet aan: meubelopslag. Met name semioverheden zoals het onderwijs hebben meubilair op veel verschillende locaties staan en dan raakt het overzicht gauw verloren. Het...
5 Tips & Tricks voor het Opruimen van uw Magazijn

5 Tips & Tricks voor het Opruimen van uw Magazijn

Vakantie, een lang weekend of gewoon een rustige periode. Die vrije tijd komt goed uit, dan kunt u eindelijk uw magazijn opruimen. Maar wacht daar nog heel even mee, want eerst willen we u nog graag...

Opslag bij herhuisvesting

Herhuisvesting is voor niemand prettig, maar soms noodzakelijk. Maar zorg dan wel dat u precies weet welk meubilair u tijdelijk in opslag heeft! Lees hier hoe!

Heeft u een verhuisvraag?

Whitepaper | Hoe creëer ik overzicht in mijn opslag?

In dit whitepaper geven we tips en alternatieven voor opslagbeheer. Met deze handvatten kunt u uw opslag makkelijker, nauwkeuriger en sneller beheren.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB  Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.