In één keer verhuizen: wanneer tijdsdruk een grote rol speelt

Regelmatig moet een verhuisklus onder zware tijdsdruk worden gerealiseerd. UTS van Hoek kiest er dan voor om in één keer te verhuizen. Er kan wel ontzettend veel misgaan als u deze verhuizing zelf in één keer gaat doen, denk bijvoorbeeld aan het kwijtraken van belangrijke spullen, ernstige beschadigingen, of onvoorziene logistieke problemen waardoor de deadline niet wordt gehaald.

Voornamelijk het onderwijs heeft te maken met deze manier van verhuizen. Om de dagelijkse gang van zaken op een school niet te verhinderen is een snelle verhuizing noodzakelijk. De verhuizing moet bijvoorbeeld in het weekend plaatsvinden: op vrijdagmiddag rennen de leerlingen het lokaal uit en op maandag weer in, zonder dat ze iets van de verhuizing hebben gemerkt.

Wat zijn redenen om ervoor te kiezen om in één keer te verhuizen?

  • Allereerst speelt de eerdergenoemde factor van tijd een belangrijke rol. Om het bedrijfsproces niet te verstoren moeten sommige opdrachten nu eenmaal in een kort tijdsbestek worden afgerond.
  • Daarnaast kan in één keer verhuizen ook prima als niet alle systemen operationeel moeten blijven. Bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen of bij ICT-bedrijven moet alles altijd operationeel zijn.
  • In één keer verhuizen is eveneens van belang als bijvoorbeeld het huurcontract van het oude pand afloopt en het contract van het nieuwe pand nog niet ingaat. In dit geval moet dan de gehele inboedel in een zeer kort tijdsbestek worden verhuisd. Gefaseerd verhuizen is dan logischerwijs geen optie.

Een voorbeeld van in één keer verhuizen door UTS van Hoek is de kantoorverhuizing van een gerechtshof. Doordat de desbetreffende afdeling groeide moest de lay-out van het kantoor drastisch worden veranderd. Alle medewerkers kregen een dag vrij en UTS van Hoek kreeg van donderdagavond tot en met zondag de tijd om te verhuizen. Net als de schoolkinderen kwam iedereen maandag weer op een schone werkplek, zonder iets merken van de commotie die in de tussentijd had plaatsgevonden.

Waar moet u op letten?

Zonder goede voorbereiding bent u nergens, dus pak alvast de spullen in die niet direct nodig zijn. Zodoende gaat er weinig tijd met inpakken verloren bij de werkelijke verhuizing. Daarnaast is een goede communicatie met de verhuizer van belang. Wanneer vindt de verhuizing plaats, wat moet gebeuren en hoe moet het worden uitgevoerd? Zonder antwoord op deze vragen zal een verhuizing moeizamer verlopen en dat is natuurlijk niet wenselijk als de factor tijd een grote rol speelt.


Is in één keer verhuizen iets voor u? Download dan ons whitepaper over de voorbereiding van uw verhuizing. Echter, soms is in één keer verhuizen misschien juist niet handig. Meer daarover in de blog van volgende week.

Whitepaper 'van inschatting naar draaiboek'

Download whitepaper

De verhuiswagen arriveert, en dan? [VIDEO]

Uw verhuiswagen arriveert volgens planning bij de locatie en alle spullen worden uitgeladen. Dit betekent niet automatisch dat er vanaf nu niks meer kan gebeuren waardoor uw verhuizing mogelijk...

De logistiek van uw verhuizing, van A naar B [VIDEO]

De voorbereiding van een verhuizing vergt enorm veel tijd en aandacht. En een belangrijk onderdeel dat vaak wordt vergeten om mee te nemen in de voorbereiding, is de logistieke operatie van een...

Meten is weten [VIDEO]

Tijdens een verhuizing wordt vaak geen rekening gehouden met de grootte van de inventaris. In dit filmpje ziet u hoe wij dit bij UTS van Hoek aanpakken.

Verhuisproblemen voorkomen tijdens de voorbereiding

Een verhuizing verloopt niet altijd even soepel. Toch kunt u veel verhuisproblemen voor zijn door ze vroegtijdig te herkennen. Bekijk de onderstaande afbeelding om in de voorbereiding al in te...

Whitepaper | Van inschatting naar draaiboek

Een zakelijke verhuizing brengt nieuwe kansen met zich mee, maar kan uitlopen op een nachtmerrie. Kent u de knelpunten al? 

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB  Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.