De voorbereiding van de verhuizing door de bril van…

De voorbereiding van de verhuizing door de bril van…

Als expert zijn wij al decennia, 92 jaar om precies te zijn, bij de meest uiteenlopende verhuizingen betrokken. Veelvuldig maken we mee dat problemen die tijdens verhuizingen ontstaan, door een goede voorbereiding voorkomen hadden kunnen worden. In onze vorige blog hebben we een aantal valkuilen genoemd. Maar wat is nu de nu de beste basis voor een succesvolle verhuizing? Waar moet u op letten?

Het hindernissenparcours


Van tevoren lijkt de verhuizing goed geregeld. De interne verhuiscoördinator heeft heel wat overuren gemaakt om de planning van de verhuizing tiptop op orde te hebben. Maar, de verhuizing blijkt een waar hindernissenparcours te zijn. Het ene probleem is nog niet opgelost als het volgende probleem zich alweer aandient.

Komt u dit bekend voor? Of… komt het nog niet bekend voor? Er is een kans dat u dit leest terwijl u midden in een verhuizing zit of hier nog mee moet beginnen. We willen u één gouden tip meegeven:

Maak zo vroeg mogelijk gebruik van de expert!

De sceptici onder u zullen direct opspringen na het lezen van deze zin: een verhuizer die zegt dat wij een expert nodig hebben! Komt dat even mooi uit.

Verschillende perspectieven tijdens de voorbereiding

Maar stel u eens voor dat u in de schoenen staat van de verhuiscoördinator of er zelfs in staat op dit moment. Mogelijk heeft u dan al de nodige slapeloze nachten gehad vanwege de voorbereiding en tijdens de verhuizing lopen zoveel zaken langs elkaar heen dat u het aantal slapeloze nachten wellicht kunt verdubbelen.

Een bekend knelpunt: de verhuizing is enkel voorbereid vanuit het perspectief van de verhuiscoördinator. Op basis van, mogelijk beperkte, ervaring is er een voorstelling gemaakt van de zaken. Vele onvoorziene factoren tijdens de verhuizingen, maken echter dat de verhuizing niet loopt zoals gepland.

Had dit voorzien kunnen worden? Jazeker! Uw expert, het verhuisbedrijf, kijkt namelijk niet alleen vanuit zijn eigen perspectief, maar neemt alle belangrijke zaken en verschillende belangen mee in de overwegingen.

Vaste kasten en… vertraging

Een simpel voorbeeld ter illustratie: de planning van de verhuizing van bijvoorbeeld uw school is krap. De aannemer gaat maandag aan de slag en daarvoor moet een ruimte al leeggehaald zijn. Omdat er vrijdag nog les in de betreffende ruimte is, kunt u pas op zaterdag een verhuisbedrijf inplannen.

De verhuizer is niet bij de voorbereiding betrokken geweest. Hij treft vervolgens grote vaste kasten aan, die wel uit de ruimte gehaald moeten worden. En moet, ongepland, de demontering van het schoolbord meenemen. Dit kost de nodige extra tijd… Tijd die er niet is want op maandag komt immers de aannemer, dinsdag is de stoffeerder ingepland en direct nadat hij weg is komt de ICT-afdeling langs om de computers weer aan te sluiten. De planning loopt nu volledig spaak, het bekende domino-effect.

Bril van de verhuizer

Iedere verhuizing kent zijn eigen specifieke kenmerken en knelpunten. Door de bril van het verhuisbedrijf worden vaak veel meer knelpunten gezien dan door uw eigen bril. De bril van de verhuizer kunt u echter niet zelf kopen, alleen inhuren.


Hulp nodig bij de verhuizing?

Neem dan contact op met UTS van Hoek
050-54 22 666
info@vanhoek.nl


Wilt u meer weten of eens overleggen over de voorbereiding van uw zakelijke verhuizing? Lees ons gratis whitepaper “De zakelijke verhuizing goed geregeld”

De zakelijke verhuizing goed geregeld

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.