Verhuizing in het verzorgingstehuis: omgaan met kwetsbare mensen

Verhuizing in het verzorgingstehuis: omgaan met kwetsbare mensen

Een zakelijke verhuizing is nooit makkelijk. Dan kunnen uw medewerkers hier niet komen, dan daar weer niet. Het is op z’n zachtst gezegd onhandig. Wat nou als uw medewerkers minder mobiel waren? Zoals de bewoners van een verzorgingstehuis? Bij renovatie, verbouw of nieuwbouw van een verzorgingstehuis liggen er dan ook veel gevaren op de loer…

Als een verhuisbedrijf steeds een andere ruimte nodig heeft en de bewoners niet goed zijn ingelicht, moeten ook zij constant verhuizen – van kamer weliswaar. Maar bij mensen die slecht ter been zijn, is het natuurlijk verstandiger om deze zo min mogelijk te dwingen tot verhuizen. Om nog maar te zwijgen over wat er kan gebeuren als dementerenden verhuizen. Waarom onnodig het risico willen lopen op pols-, heup- of liesbreuken?

Het noodlot slaat toe in het verzorgingstehuis…

Maar de beperkte mobiliteit van bewoners is nog niet alles. Naast de breekbaarheid en emoties die een rol spelen, kan er natuurlijk altijd iets vreselijks gebeuren. De medewerkers moeten dan zo snel mogelijk bij de bewoner kunnen komen. Het gaat hier dus om veel meer dan alleen voorwerpen. Helaas zijn veel verhuisbedrijven juist alleen bezig met het vervoeren van voorwerpen van A naar B.

En dan is een verhuizing van of binnen een verzorgingstehuis natuurlijk gedoemd te mislukken. Zo min mogelijk overlast en hinder, maar toch de klus klaren. Dat moet de insteek zijn.

Facilitair manager en het verhuisbedrijf

De facilitair manager kan hierin een grote rol spelen. Deze weet immers precies welke processen en ruimtes essentieel zijn voor het functioneren van de zorginstelling. Maar in zijn eentje is het niet te doen om alle betrokken partijen juist in te lichten. In samenwerking met een verhuisbedrijf kan het wel. Samen kunnen deze dan ook de voorbereiding van de verhuizing op zich nemen.

Planning is alles

Want bij verhuizingen is planning wellicht het allerbelangrijkste. Wanneer wordt er wel en niet gewerkt, welke ruimtes kunnen gebruikt worden voor eventuele korte opslag, waar zitten bewoners die minder goed omgaan met drukte? Dit is nog maar een fractie van waaraan gedacht moet worden bij het plannen.

Uiteindelijk is het de bedoeling de bewoners en medewerkers zo veel mogelijk te ontzorgen. Door ruim 90 jaar ervaring weet UTS Van Hoek precies hoe dit moet. Bovendien zijn we Erkende Project Verhuizer (EPV). Laat zo’n klus dus maar aan ons over.


Bekijk hoe wij dit aan zouden pakken. Lees ons whitepaper over zakelijke verhuizingen voor tips.
De zakelijke verhuizing goed geregeld

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.