Stressvrij verhuizen: UTS van Hoek helpt u hiermee

Stressvrij verhuizen: UTS van Hoek helpt u hiermee

Dit verhaal is voor de organisaties en personen die er op het moment van verhuizen achter komen dat alle lampen nog aan het plafond hangen. Dat de inventaris niet gelabeld is. Dat de verhuizing voor veel geluidsoverlast gaat zorgen. En dat het daarnaast wel handig was geweest om een strakke planning te maken. Dit is voor jullie. Want echt, verhuizen hoeft niet gepaard te gaan met een hele hoop stress.

De economie trekt na jaren van crisis weer aan en dus groeien weer meer organisaties uit hun voegen, met een verhuizing als gevolg. Zeker tegen het einde van de maand; dan lopen veel huur- en koopcontracten af. Verhuizen is vaak zeer stressvol; hoe overleef je als bedrijf het vertrek?

Volledig ontspannen verhuizen zal er misschien wel nooit inzitten. Gelukkig kunt u een aantal dingen doen om een verhuizing een stuk soepeler te laten verlopen. Een eerste tip: begin op tijd. Het maakt niet uit of u naar de andere kant van het land verhuist of juist dichtbij blijft, op tijd beginnen bespaart een hoop gedoe.

De ervaring is dat de meeste zakelijke verhuizingen in Nederland lokaal zijn: de meeste bedrijven verhuizen binnen dezelfde gemeente. Van degenen die wél naar een andere plaats gingen, blijven veel binnen dezelfde provincie.

Verhuizen is vaak niet de enige verandering

Afstand bepaalt, volgens de Amerikaanse socioloog Brian Gillespie, voor een groot deel de mate van stress tijdens een verhuizing. Als een organisatie jarenlang op een vaste en vertrouwde locatie zat, is het voor personeel vaak flink wennen als ze verder moeten reizen. Nog een paar andere stressfactoren, volgens Gillespie: „Bedrijfsverhuizingen vallen vaak samen met andere belangrijke veranderingen, zoals een nieuwe functie, nieuwe collega’s of een afgelegen locatie ”

Nadenken over verhuizen = stress!

Heeft u al nagedacht over waar de verhuiswagen komt te staan? Lang niet altijd is er (vrije) parkeerruimte voor de deur. Voor uitwijken naar de straat is in sommige gemeenten een vergunning nodig. Een aanvraag kan zo een week tot tien dagen in beslag nemen.

Heeft u al nagedacht over de grootte van de te verhuizen inventaris? Sommige onderdelen van het meubilair staan al jaren in dezelfde ruimte en niemand die meer weet hoe ze er ooit zijn gekomen. Bekijk dus goed naar buiten vervoerd kan worden.

Heeft u al nagedacht over de geluidsoverlast tijdens de verhuizing? Een interne (of externe) verhuizing van een (hoge)school gedurende een tentamenperiode is natuurlijk niet wenselijk.

Heeft u al nagedacht over de logistieke operatie van een grote verhuizing? De voorbereiding van een (grote) zakelijke verhuizing vergt enorm veel tijd en aandacht. De bedrijfsprocessen moeten zo min mogelijk worden verstoord en hoe zorg je ervoor dat al het personeel weer snel aan het werk kan op zijn of haar werkplek zonder dat er spullen kwijt zijn geraakt?

Verhuisbedrijven volgeboekt

U kunt de stress van het verhuizen dus verlichten door op tijd te beginnen. Houd er rekening mee dat professionele verhuisbedrijven rond het einde van de maand vaak volgeboekt zijn – omdat dan dus de meeste bedrijven en mensen verhuizen. Zeker in het voorjaar en de zomer moet je er op tijd bij zijn, zeggen verhuisbedrijven. Al is er ook een opleving tegen het einde van het jaar: rond december en januari. Voor een complexe zakelijke verhuizing is 3 maanden van tevoren hulp inschakelen vaak voldoende.

Verhuisbedrijven zijn in te huren om alles in te pakken, uit elkaar te halen en ook weer in elkaar te zetten. Toch is het begrijpelijk dat u hier bij een zakelijke verhuizing meer controle op uit wil oefenen. Mocht u opzien tegen het inpakken en plannen, dan heeft socioloog Gillespie wat wijze woorden: „Natuurlijk is het inpakken en verhuizen van inboedel vreselijk – maar dat is echt alleen een tijdelijk ongemak. Een verkeerde nieuwe bedrijfslocatie kiezen daarentegen, is iets dat je nog lang kan achtervolgen.”

Oplossingen

Levert het nadenken over uw zakelijke verhuizing al stress op? Misschien is het dan verstandig om UTS van Hoek te benaderen zodra u de knoop heeft doorgehakt om toch door te zetten met de verhuizen. Met meer dan negentig jaar ervaring kijkt UTS van Hoek nergens meer van op en denkt het personeel niet in problemen maar in oplossingen. Zodat u stressvrij kunt verhuizen.

Bekijk hier onze animaties over (1) Meten is weten, (2) Problemen tijdens uw verhuizing voorkomen, (3) De logistiek van uw verhuizing, van A naar B, (4) De verhuiswagen arriveert, en dan? 


Wilt u ook stressvrij verhuizen?

Download voor meer informatie ons whitepaper over de voorbereiding van uw verhuizing.

gefaseerd verhuizen

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.