Onvoorziene problemen bij verhuizingen: liever te vroeg dan te laat

Onvoorziene problemen bij verhuizingen: liever te vroeg dan te laat

Efficiënt verhuizen begint met een goede voorbereiding. Maar een te korte voorbereiding is een van de grootste problemen bij zakelijke verhuizingen. Opdrachtgevers zijn vaak te laat met het inschakelen van een verhuisbedrijf. Ze zien verhuisbedrijven als sterke mannen die spullen van A naar B brengen. Maar dat is slechts een onderdeel. Laten we het illustreren met een voorbeeld uit de praktijk.

Een week voordat een zakelijke verhuizing zou plaatsvinden, vroeg een opdrachtgever of we een aantal meterbakken konden leveren waar de medewerkers hun spullen in konden doen. En of wij kunnen helpen met het vervoer. Verder speelden we geen rol in de verhuizing. Nog niet, althans.

Meterbakken

Meterbakken zijn inderdaad een optie voor het vervoeren van de spullen van uw medewerkers. Maar er zijn ook andere dozen die hiervoor geschikt zijn. Elke soort heeft haar eigen voordelen. De facilitair manager koos dus voor meterbakken, zonder advies te vragen.

Meterbakken bieden enkele voordelen. Ten eerste zijn ze gemakkelijk op elkaar te stapelen. Daarnaast passen meerdere meterbakken ook precies op één karretje. Daardoor wordt het mogelijk meerdere objecten tegelijk te vervoeren. Voor het tillen van aparte meterbakken zijn, in tegenstelling tot veel andere dozen, wel twee mensen nodig.

Geen voorbereiding

Tijdens de verhuizing bleek echter dat vrijwel alle voorbereiding ontbrak. De medewerkers die gingen verhuizen moesten van verschillende afdelingen komen die ver uit elkaar gelegen waren. Daardoor moesten twee van onze verhuizers steeds ver lopen met slechts een enkele meterbak. Het is immers ook niet efficiënt om telkens het karretje mee te slepen.

Verder waren de medewerkers slecht ingelicht. De meterbakken waren overvol en konden daardoor niet meer op elkaar gestapeld worden. Terwijl er normaalgesproken 4 van deze bakken op elkaar kunnen staan.

Hierdoor duurde de verhuizing veel langer dan gepland. Het had simpel voorkomen kunnen worden door een goede voorbereiding. Wij hadden liever zelf voor het inventariseren gezorgd.

Problemen bij zakelijke verhuizingen voorkomen

Als u dergelijke problemen bij zakelijke verhuizingen ontdekt tijdens de verhuizing, ontstaat er chaos. UTS Van Hoek kan een vastzittende verhuizing oplossen, maar er zal nog steeds vertraging zijn. Schakel ons daarom in een zo vroeg mogelijk stadium in. Dan bedenken wij wat voor bakken of dozen geschikt zijn – en nog veel meer.

Als u een schilder inhuurt, dan laat u deze toch ook eerst langskomen om te kijken wat er geschilderd moet worden? Of haalt u op eigen initiatief een bepaalde hoeveelheid verf in huis?


Lees in ons gratis whitepaper waar u aan moet denken bij zakelijke verhuizingen!
De zakelijke verhuizing goed geregeld dementerenden verhuizen

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.