Grote voorwerpen verhuizen: een kluis of piano

piano verhuizen kluis verhuizen verhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Grote voorwerpen verhuizen: een kluis of piano

Het doel van de bedrijfsverhuizing is dat alles en iedereen van A naar B komt, zonder beschadiging en op de juiste plek. Het verhuizen van alle bureaustoelen en kasten is al een lastig karwei, maar wat nou als u bijzondere voorwerpen op kantoor hebt? Een kluis verhuizen is geen makkelijke opgave, bijvoorbeeld. Ook een piano verhuizen is erg lastig. Wat maakt deze voorwerpen (of die van u) zo moeilijk te verhuizen? Zijn het grote, zware of breekbare objecten?

Het verhuizen van dergelijke unieke voorwerpen is vergelijkbaar met machines verhuizen. Ze zijn kostbaar en mogen absoluut niet beschadigd raken. Terwijl de kans op een beschadiging hier juist groter is. Extra voorzichtigheid is dus vereist. En dat kan alleen maar met een goede voorbereiding.

We raden u af om zelf dergelijke voorwerpen te verhuizen. Maar wilt u het toch doen, zorg dan dat u het veilig doet met de volgende tips.

Kluis verhuizen

Een kluis verhuizen, ten eerste, klinkt op het eerste gezicht misschien makkelijker dan het is. Het gaat hier niet om een kleine kluis waar enkel een paar belangrijke documenten of sieraden in liggen. We hebben het over een kluis die ruim 200 kilo weegt – of nog meer. Dat maakt het al een stuk lastiger. Een kluis is weliswaar gebouwd om klappen te kunnen weerstaan. Maar dat betekent niet dat u minder voorzichtig moet zijn. Niemand wil immers een 200 kilo wegende kluis op zijn tenen zien vallen.

Het begint met het opmeten van de kluis. De lengte, breedte, hoogte en het gewicht (zonder inhoud) heeft u nodig om de benodigde verhuismiddelen te halen. Zo heeft u een behoorlijke steekwagen nodig, met stevige spanbanden en dikke verhuisdekens. Vervolgens spreekt u met alle mensen die u helpen de kluis te verhuizen een tijdstip af. Waarschijnlijk heeft u minstens 4 mensen nodig die u helpen. Kunt u geen 4 mensen vinden, doe het dan niet. U loopt dan serieus risico op het beschadigen van uw eigendommen – of uzelf.

Bent u als groep bij elkaar, ga dan zorgvuldig door het stappenplan heen. Iedereen moet precies weten wat van hem of haar verwacht wordt. Check ondertussen ook meteen of iedereen goede schoenen draagt, met goede grip. En of alle obstakels op de route (naar de vrachtwagen of naar de nieuwe locatie binnen hetzelfde pand) uit de weg zijn. Kan de kluis tijdens de verhuizing overal makkelijk langs? Breng ook bescherming aan op vloeren en muren waar het wat krapper wordt. Dan ben je klaar voor het verplaatsen. Doe dit voorzichtig en blijf voortdurend met elkaar communiceren over hoe het gaat.

Piano verhuizen

Gaat u een piano verhuizen, dan is het laatste wat u wil dat de piano beschadigd wordt tijdens de verhuizing. Of u nu een piano heeft waar u dagelijks op speelt of dat ze puur ter decoratie is. En ook al zitten er vaak wieltjes onder, dat betekent niet dat u het simpelweg van de een naar de andere locatie kunt rollen.

Ten eerste zit er een verschil tussen piano’s. Gewoonlijk weegt een vleugelpiano meer dan 500 kilo, terwijl een buffetpiano ruim 200 kilo weegt. Een buffetpiano past meestal wel door de deuropeningen. Met ongeveer 5 mensen is het transport daarom wel te realiseren. Maar een vleugelpiano is andere koek…

Verwijder daarom eerst alle mogelijke obstakels op de route, met name rondom eventuele trappen. Zet dan de piano op haar kant en demonteer de poten. Pak haar dan goed in met anti-slipdekens. Vergeet niet de klep op slot te doen om schade aan de toetsen te voorkomen. Vervolgens is het zaak dat u alle dekens op hun plek houdt door deze vast te maken met stevige spanbanden.

Tijdens het verplaatsen is voorzichtigheid geboden. En als de trap te lastig is, probeer dan een verhuislift te huren. Vergeet tot slot niet om de piano na de verhuizing opnieuw te stemmen. Dit moet waarschijnlijk ongeveer 4 keer in het eerste jaar na de verhuizing.

Maak het uzelf makkelijk

Het is wel duidelijk dat het verhuizen van bepaalde objecten geen makkelijke opgave is. Maar er is een manier om het uzelf makkelijk te maken. Een kluis of piano verhuizen vergt eigenlijk de hulp van experts. Hetzelfde geldt overigens voor andere grote, zware of breekbare objecten. Wat te denken van aquariums, bijvoorbeeld? Bij UTS Van Hoek hebben we dagelijks te maken met dergelijke, bijzondere voorwerpen. Laat het verhuizen daarom aan ons over.


Wilt u meer weten over wat er bij zakelijke verhuizingen komt kijken? Download dan ons gratis whitepaper!

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.