Inpakken voor zakelijke verhuizingen: waar moet u op letten?

Inpakken voor zakelijke verhuizingen: waar moet u op letten?

Het inpakken voor een zakelijke verhuizing is een klus waar iedereen aan mee moet werken. Zo zal iedere medewerker zijn of haar eigen bureau moeten inpakken, maar ook machines en apparatuur voor algemeen gebruik moeten worden ingepakt. Wie gaat dit doen? En hoe wordt er gecodeerd? En welke emballagemiddelen moet iedereen gebruiken? Het is slechts een drietal vragen die meteen te binnen schieten. In werkelijkheid zitten er echter nog veel meer haken en ogen aan de zakelijke verhuizing

Slim inpakken voor een zakelijke verhuizing

Ten eerste is voor zowel particuliere als zakelijke verhuizingen slim inpakken een eerste vereiste. Dit houdt in dat er creatief met de ruimte en spullen omgegaan wordt. Zo kunt u allerlei handdoeken en theedoeken kwijt tussen de borden, in dezelfde doos. Daarmee beschermt u het servies en heeft u geen extra doos nodig waar enkel hand- en theedoeken in zitten. Kleinere stukken stof, zoals vaatdoeken, kunt u gebruiken om glaswerk te beschermen. Pak de glazen en vazen eerst in met kranten, om vervolgens de vaatdoeken als extra beschermlaag te gebruiken. Zo verhuist u veiliger en sneller door slim in te pakken.

Kies de juiste emballagemiddelen

Het kiezen van de juiste emballagemiddelen is lastig, maar cruciaal voor een goedlopende verhuizing. Maak voor iedere situatie en ieder deel van de inventaris de afweging tussen verhuisdozen, meterbakken of rolcontainers. Verhuisdozen zijn het makkelijkst te verplaatsen en bovendien het goedkoopste middel. Meterbakken zijn met name handig voor bijvoorbeeld archiefmappen, maar zorg wel dat ze stapelbaar blijven. Rolcontainers met interieur zijn ideaal om inhoud van bureaus, kasten en archieven over langere afstand te verplaatsen. U kunt daarnaast waar nodig (en mogelijk) gebruik maken van meubeldollies, trappenrobots en bijvoorbeeld verhuisliften.

Een overzichtelijk coderingssysteem

Zonder duidelijk coderingssysteem loopt een verhuizing snel in de soep. Maar een goed coderingssysteem is eigenlijk niet genoeg. Het inlichten van werknemers bij bedrijfsverhuizingen (link blog ‘inlichten’) is minstens net zo belangrijk. Zij moeten immers wel bekend zijn met een coderingssysteem. Het rondsturen van het draaiboek is daarom slechts een eerste stap. Organiseer presentaties waarin het nog eens haarfijn wordt uitgelegd. En laat hierin blijken hoe belangrijk het is dat dit goed gebeurt.

IKEA-bewust verhuizen

Sommige meubels zijn te groot om zo te verhuizen en moeten eerst uit elkaar gehaald worden. Het in elkaar zetten van kasten, al dan niet van de IKEA, kan een flinke klus zijn. Daarom is het des te belangrijker dat u bij het uit elkaar halen van dit meubilair alle bijbehorende schroefjes en moertjes in een apart zakje doet. Eén zakje per meubel. Door alle onderdelen van het meubel en het zakje zelf te coderen, voorkomt u dat u op de nieuwe locatie moet zoeken naar de bijbehorende schroefjes en dergelijke.

Fotografeer alles wat los of vast zit

In vrijwel ieder pand stikt het op sommige plekken van de kabels. Sommige zijn wel aangesloten, anderen niet. Op dit moment werkt het allemaal, maar u wilt natuurlijk dat het op de nieuwe locatie ook allemaal werkt. Bij sommige apparaten is het zelfs nog lastiger: waar moeten de rode, groene en zwarte snoertjes precies in? Om problemen op de nieuwe locatie te voorkomen, is het verstandig om voor de verhuizing foto’s te maken van dergelijke installaties. Dan is het gewoon een kwestie van kopiëren wat op de foto’s staat en dan zou alles moeten werken als vanouds.

Inpakken voor een gefaseerde zakelijke verhuizing

Als u een gefaseerde zakelijke verhuizing heeft gepland, dan komt er nog iets extra’s om de hoek kijken. Gefaseerd verhuizen is in veel situaties de ideale oplossing, maar dit betekent ook dat hier bij het inpakken rekening mee gehouden moet worden. U en uw medewerkers moeten immers eerst de spullen inpakken die nodig zijn voor de eerste fase. Ze kunnen waarschijnlijk echt niet zonder computer, bureau en stoel. Maar planten, schilderijen en bepaalde boeken kunnen in een later stadium nog wel verhuisd worden.

Het begin van succesvol inpakken voor een zakelijke verhuizing

Goed inpakken voor een zakelijke verhuizing begint met duidelijkheid verschaffen aan medewerkers. Zoals u door middel van presentaties het coderingssysteem kenbaar maakt, zo moeten uw medewerkers ook worden ingelicht over inpakmethodes. Want als er ergens vertraging ontstaat, zal er een domino-effect plaatsvinden waardoor de complete verhuizing vertraging oploopt.

Al met al komt er heel veel kijken bij een zakelijke verhuizing. Inpakken is slechts één onderdeel. Maak daarom de afweging of u niet beter het complete proces uit handen kunt geven. Bij UTS Van Hoek hebben we namelijk dagelijks te maken met zakelijke verhuizingen.


Vraag gratis een offerte aan of lees in ons whitepaper meer informatie over waar een goed draaiboek aan moet voldoen!

De zakelijke verhuizing goed geregeld omgaan met verhuisstress

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.