Hoe meer partijen, des te complexer het wordt

Hoe meer partijen, des te complexer het wordt

Een zakelijke verhuizing is een complex proces dat zo sterk is als de zwakste schakel. En er zitten nogal wat schakels aan een verhuizing. Als u een verhuizing organiseert, zoals die van een kantoor, school of verzorgingstehuis, heeft u er een flinke klus aan om al deze partijen in te schakelen. Het is echter nog lastiger om deze partijen te coördineren. Met zo veel werkzaamheden die binnen korte tijd verricht moeten worden, kunnen zij elkaar natuurlijk in de weg gaan lopen. Moet u een verhuisbedrijf inhuren bij een zakelijke verhuizing?

Externe partijen bij een zakelijke verhuizing

De zakelijke verhuizing moet goed worden afgestemd met alle betrokkenen. Met behulp van de input van sleutelpersonen binnen het bedrijf, zult u moeten overleggen met veel externe partijen. Bouwvakkers, schoonmakers, ICT’ers, monteurs, stoffeerders, leveranciers en aannemers lopen overal tussen uw medewerkers door. Dit komt de productiviteit natuurlijk niet ten goede. Daarom moet u natuurlijk altijd afwegen of u delen van het gebouw kunt sluiten, zodat u gefaseerd kunt verhuizen.

Bovendien hebben al deze externe partijen hun eigen prioriteiten. Iedereen vindt zijn eigen taak het belangrijkst en als het werk van anderen in de weg ligt, dan moet dat maar even wijken. Het gevolg is dat er veel werk twee keer gedaan moet worden en dat de externe partijen het bloed onder de nagels vandaan halen. Zo gebruikt elk bedrijf een eigen coderingssysteem, wat tot veel verwarring en ergernis kan leiden.

Communicatie: makkelijker gezegd dan gedaan

De oplossing is goede communicatie. Als u de partijen duidelijkheid kan geven over wie wat wanneer doet, zullen er minder misverstanden ontstaan. Dit begint met een goede voorbereiding. Inventariseer eerst welke partijen u bij de verhuizing betrekt, want ze moeten allemaal worden ingelicht. Dit is lastiger dan u denkt. U heeft namelijk overzicht, maar de betrokken partijen niet. Daarom kan u iets heel logisch vinden, terwijl uw partners er niets van begrijpen.

Dat klinkt als een makkelijke oplossing, maar dat is het niet. U huurt natuurlijk niet voor niets specialisten in. Zij weten immers meer over wat ze moeten doen dan u. Gaan ze wel naar u luisteren?! U kunt wel tegen twee of meer partijen zeggen dat ze gaan botsen op de werkvloer, maar hier wordt niet altijd naar geluisterd…

Een verhuisbedrijf inhuren bij een zakelijke verhuizing

Een verhuisbedrijf inhuren bij een zakelijke verhuizing kan de oplossing zijn. Al met al is het vrijwel ondoenlijk om alles op en top te regelen. Er komt altijd veel meer bij kijken dan u denkt; de checklist is nooit lang genoeg. Door een verhuisbedrijf in te huren, heeft u niet alleen specialisten die de werkzaamheden uitvoeren, maar ook experts op het gebied van organisatie. Verhuizen is altijd weer lastig, het is nou eenmaal niet iets dat u iedere week doet.


Bij verhuisbedrijf UTS Van Hoek beschikken we wel over die ervaring. Ruim 90 jaar zelfs. Uw zakelijke verhuizing en opslag van inboedels, inventarissen en archieven is bij ons altijd goed geregeld. Wilt u nog meer tips om vlekkeloos te verhuizen? Lees dan ons whitepaper.

gefaseerd verhuizen

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.