Gefaseerd verhuizen: wat goed is hoeft niet snel

Gefaseerd verhuizen: wat goed is hoeft niet snel

In de vorige blog is er gesproken over in één keer verhuizen. Dit is een zeer handige en efficiënte manier van verhuizen en toch is dit niet altijd de juiste oplossing. In één keer verhuizen vraagt toewijding van de opdrachtgever. Vaak moet het personeel een of meerdere dagen vrij krijgen om de verhuizing te realiseren. Daarnaast ligt het werk ook grotendeels stil en is bovendien een grondige voorbereiding noodzakelijk bij een bedrijfsverhuizing. Lang niet iedere opdrachtgever ziet door deze uitdagingen in één keer verhuizen zitten. Voor hen is gefaseerd verhuizen dan ook de beste oplossing.

Wanneer gefaseerd verhuizen?

Gefaseerd verhuizen is een uitstekende oplossing als de complete inboedel niet in één keer over hoeft. Vaak is in stappen de spullen verplaatsten beter, zeker als u een nieuw pand of afdeling beschikbaar heeft. Zodoende kan het bedrijf gewoon operationeel blijven en is er weinig ‘omzetverlies’ omdat het personeel aan het werk blijft. Daarnaast is gefaseerd verhuizen mogelijk als er (extra) opslagruimte beschikbaar is om de niet-essentiële dingen op te slaan. Dan hoeven de werknemers niet in de ‘chaos’ te werken en loopt u beduidend minder risico om spullen ‘kwijt te raken’.

Casus: verhuizing Hanzehogeschool Groningen

Een voorbeeld van gefaseerd verhuizen door UTS van Hoek is een verhuizing van de Hanzehogeschool Groningen. De verhuizing vond plaats in één gebouw met drie verdiepingen over meerdere vleugels. Het pand werd gerenoveerd, met als gevolg veel tijdelijke werkplekken. De werkplekken op de begane grond werden naar een andere locatie in hetzelfde pand verplaatst. Nadat de begane grond was gerenoveerd werden de werkplekken van de eerste verdieping hiernaartoe verhuisd. Nadat deze verdieping was aangepakt werd de tweede etage verhuisd naar de, gerenoveerde, eerste etage. Als laatste werd deze volgorde herhaald met de derde verdieping. Werknemers hoefden door deze methode slechts eenmaal te verplaatsen en het werkproces werd minimaal verstoord.

Waar moet u specifiek op letten als u gefaseerd gaat verhuizen?

Waar kunt u op letten? Maak allereerst een scheiding van de spullen die niet persé nodig zijn voor uw primaire proces, bijvoorbeeld oude archiefkasten. Maak vervolgens een opslagruimte leeg om tijdelijk de inboedel in op te slaan, denk hierbij aan een ruimte of zaal die niet vaak wordt gebruikt (Heeft u geen opslagruimte? UTS van Hoek kan u hier mee helpen). Tenslotte moet er, ongeacht welke manier van verhuizen u prefereert, bij zowel in één keer als gefaseerd verhuizen een goede codering worden toegepast.

Oplossingen

Een groot voordeel van deze manier van werken is dat het personeel op deze wijze veel langer op hun plek kan blijven zitten en dat is beter voor de werksfeer en efficiëntie. Als u deze oplossing ziet lijkt deze logisch, maar toch is niet iedereen bekend met deze manier van werken. De kracht van UTS van Hoek is om oplossingen te zien waar anderen ze niet zien. Met meer dan negentig jaar ervaring kijkt UTS van Hoek nergens meer van op en denkt het personeel niet in problemen maar in oplossingen.


Blijkt dat gefaseerd verhuizen goed bij u past? Download voor meer informatie ons whitepaper over de voorbereiding van uw verhuizing.

gefaseerd verhuizen

Download whitepaper

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.