Het domino-effect van vertraging tijdens de verhuizing

Het domino-effect van vertraging tijdens de verhuizing

Het welbekende domino-effect; een steentje wordt aangetikt en stoot het volgende steentje om, die vervolgens het volgende steentje omstoot, die weer het volgende steentje omstoot. Dit gaat zo door totdat de statige reeks dominostenen is veranderd in een wirwar, chaos, klaar om opgeruimd of opnieuw opgebouwd te worden.

Domino day

Het klinkt misschien als een vreemde metafoor, maar een verhuizing is vergelijkbaar met een dominospel. Elk onderdeel van de verhuizing is een steentje en als het bij één onderdeel misgaat, is er een grote kans dat het een ander steentje raakt, waarna de hele keten omvalt.

Het domino-effect; als er één valt…

Bijvoorbeeld: de ICT-afdeling heeft te kampen met ziekte en kan daardoor de computers niet afkoppelen. De verhuizer kan nu nog niet beginnen met het verplaatsen van de inventaris en het domino-effect is begonnen. Of neem bijvoorbeeld een stoffeerder die tegen enkele problemen aanloopt en daardoor vertraging oploopt. De ICT-afdeling moet wachten, de verhuizer staat klaar en de leverancier staat ook voor de deur met nieuw meubilair… wat dan? Gaat u driftig proberen de steentjes overeind te houden, of pakt u het probleem aan voordat het gebeurt?

Precisie en aandacht

Want inderdaad, het domino-effect is te voorkomen. Net als met het spel, kan met precisie en aandacht voorkomen worden dat er grote fouten worden gemaakt en kunnen alle dominostenen zonder problemen opgezet worden. Ga voor uzelf maar eens na wat de gevolgen zijn wanneer de planning van de verhuizing uitloopt. Zijn er mensen die niet meer aan het werk kunnen? Of deadlines die niet gehaald worden? Is er risico op schade aan uw materiaal of nog erger, schade aan uw bedrijfsimago?

Voldoening

Zie alle schakels in uw verhuizing als dominosteentjes en zet elk steentje neer met zorg en precisie. Alleen dan kunt u de wirwar aan steentjes echt voorkomen en zet u een gestructureerde reeks dominostenen neer, één waar u trots op kunt zijn. En bedenk u eens wat een genoegen het geeft wanneer u de eerste steen mag omgooien en alle schakels precies zo vallen zoals u wilt, van begin tot einde.

Tot slot…

Zorg voor een goede voorbereiding en bedenk bij elk onderdeel wat er verkeerd kan gaan en hoe u dit kunt voorkomen. Bent u benieuwd naar de schakels waar een verhuiscoördinator allemaal mee te maken krijgt tijdens een verhuizing? Klik op de infographic voor een vergroting.

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.