Verhuizing in het verzorgingstehuis: als dementerenden verhuizen

Verhuizing in het verzorgingstehuis: als dementerenden verhuizen

Bij verhuizingen komen vaak emoties kijken. Zo ook bij zakelijke verhuizingen. Het is vaak druk en onoverzichtelijk. Het kan dan ook behoorlijk stressen zijn op de werkvloer. Maar wat nou als de betrokkenen al mentale problemen hebben? Wat als dementerenden verhuizen? Dan kan de hectiek van een verhuizing grote problemen veroorzaken. Een verhuizing van een afdeling binnen een verzorgingstehuis is hier een goed voorbeeld van.

Dementerenden verhuizen: geen pretje

Dementerenden verhuizen, bijvoorbeeld, kan erg lastig zijn. Ze kunnen compleet van slag raken door de drukte en veranderende omgeving. Ze kunnen zelfs agressief worden. De facilitair manager weet er alles van. Soms is het absoluut geen pretje. Zeker wanneer ze andere bewoners uitschelden of bezeren. Helaas gebeurt het maar al te vaak.

Daarom is het bij verhuizingen van en binnen verzorgingstehuizen van belang dat bewoners zo min mogelijk overlast ondervinden. De interne processen van de zorginstelling mogen niet verhinderd worden door de verhuizers, bouwvakkers of bijvoorbeeld schoonmakers. Want wat als er iets gebeurt? Dan moeten de verplegers de bewoner meteen te hulp komen schieten. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ook ’s nachts kunnen er dus geen spullen blijven staan.

Voorwerpen zijn ondergeschikt aan veiligheid.

Maar het waarborgen van veiligheid is niet makkelijk wanneer dementerenden verhuizen in een verzorgingstehuis. Want misschien willen ze wel niet geholpen worden. Daarom moet de verhuizing eigenlijk geruisloos gebeuren. Dit vergt een goede voorbereiding en uitstekende planning.

Een verhuisbedrijf inschakelen

Schakel dus een professioneel verhuisbedrijf in. Deze werkt nauw samen met de facilitair manager om tot een waterdichte maar flexibele planning te komen. Zo kan iedereen zijn of haar sterke punten gebruiken en worden problemen zo veel mogelijk voorkomen. Dit geeft iedereen, bewoners incluis, veel rust.

UTS Van Hoek voor verzorgingstehuizen

UTS Van Hoek is het verhuisbedrijf voor verhuizingen van en binnen verzorgingstehuizen in Groningen. We zijn dan ook EPV-gecertificeerd. We bieden unieke totaal service. Dat wil zeggen dat we overal aan denken en u zoveel als u wenst ontzorgen.


Lees in onderstaand whitepaper hoe we dat precies doen.
De zakelijke verhuizing goed geregeld dementerenden verhuizen

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.