Bedrijfsontruiming en bezemschoon opleveren bij de verhuizing

Bedrijfsontruiming en bezemschoon opleveren bij de verhuizing

Bezemschoon opleveren is een gewoonte bij particuliere verhuizingen, maar vaak ook bij bedrijfsverhuizingen. Ook hier wil de eigenaar van het pand dat het pand er spik en span uitziet zodat de volgende huurder er zo snel mogelijk in kan trekken. Bij een zakelijke verhuizing hoort dus ook de bedrijfsontruiming. Maar wat houden de bedrijfsontruiming en het bezemschoon opleveren van het pand eigenlijk in?

Bedrijfsontruiming

Een bedrijfsontruiming is vaak meer werk dan u denkt. Daarnaast is het ontruimen van fabrieken om vervolgens de machines te verhuizen iets heel anders dan het leeghalen van een kantoorruimte met bureaus en boeken. Toch zitten er soms ook onverwachte eisen aan het ontruimen van een kantoor. Dit omvat meer dan alleen het verhuizen van het meubilair en het ontkoppelen van de ICT-afdeling. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van airco’s of ingewikkelde klussen zoals een kluis verhuizen.

Bezemschoon opleveren na de bedrijfsverhuizing

Zoals gezegd moet u na een bedrijfsverhuizing het pand bezemschoon opleveren. Bij een woning is dat al een behoorlijke klus, laat staan bij uw bedrijfspand. Dit betekent dat niet alleen uw inventaris uit het pand is verdwenen:\

  • Het vegen en poetsen van vloeren, zonder hoopjes stof of plassen achter te laten.
  • Het grondig reinigen van alle minder zichtbare ruimtes en apparaten, zoals kruipruimtes en ventilatieroosters.
  • Het schoonmaken van ramen, kozijnen en vensterbanken.
  • De schoonmaak van de kantine of keuken is een klus op zich.
  • Alle losse stickers, lijmresten, spijkers en schroeven moeten verwijderd worden.
  • Eventueel moet u tussenwanden laten verwijderen.
  • De afvalcontainers moeten geleegd worden.
  • Kleine herstelwerkzaamheden.

Tijdens (of liever: tijdens de voorbereiding van) de bedrijfsverhuizing is de kans groot dat u een deel van de inventaris niet meeneemt naar de nieuwe locatie. Dit kunt u schenken aan een goed doel, naar de stort brengen of pas later meeverhuizen – en dus gebruik maken van tijdelijke opslag.

Bezemschoon opleveren kost tijd

Er gaat veel tijd zitten in het bezemschoon opleveren van uw bedrijfspand. En als het niet goed gebeurt, kost dit naast extra tijd vaak ook extra geld. Misschien laat de eigenaar van het pand u wel een extra maand huur betalen als het niet in orde is. En dat terwijl de kosten van een verhuizing vaak al hoog genoeg zijn.

Als facilitair manager of andere aangewezen persoon om de zakelijke verhuizing te regelen, komt er met een bedrijfsverhuizing ineens een hoop extra werk uw kant op. Bovendien is de kans groot dat dit voor u grotendeels nieuw is. Laat de verhuizing, van inventarisatie en bedrijfsontruiming tot verzekeringen en nauwkeurige aflevering, daarom aan de experts van UTS Van Hoek over. Dan hoeft u zich alleen nog maar zorgen te maken over het bezemschoon opleveren, bijvoorbeeld. Zo kunnen wij u ontzorgen en is uw zakelijke verhuizing goed geregeld.


Meer weten over de complexiteit van zakelijke verhuizingen? Download dan ons gratis whitepaper!

De zakelijke verhuizing goed geregeld omgaan met verhuisstress

zakelijk verhuizen bedrijfsverhuizing van hoek verhuisbedrijf groningen

Bedrijfsverhuizing

Iedere bedrijfsverhuizing is uniek. UTS Van Hoek heeft dit door de jarenlange ervaring vaak ervaren en is daardoor expert geworden op dit gebied. 

Bekijk meer

Klaar om te verhuizen?

Draaiboek bedrijfsverhuizing

Tips én voorbeelden voor soepele bedrijfsverhuizing

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.