Na dertig jaar trouwe dienst is de Universiteitsbibliotheek (UB) van de Rijksuniversiteit Groningen toe aan een grondige verbouwing én verhuizing. In een periode van zes jaar moet het gebouw voldoen aan de nieuwste eisen en het stijgende aantal studenten. Een enorm project waarbij de dagelijkse werkzaamheden samen moeten gaan met een intensieve verbouwing. Maar staat u er weleens bij stil wat voor enorme verhuisklus dit moet zijn? Waar moeten alle boeken in de tussentijd naar toe, zonder beschadigingen en grote overlast te veroorzaken?

De stille grote verhuizing van 90 kilometer boeken

UTS van Hoek is al bijna dertig jaar de belangrijkste verhuizer van alle boeken en goederen in UB. Met meer dan 3 miljoen boeken – bijna 90 kilometer – heeft de Universiteitsbibliotheek een enorme collectie. UTS van Hoek is zowel verantwoordelijk voor de verhuizing van de boeken in de studiezalen als in het depot. De UB is erg dynamisch en het is cruciaal dat alles in de juiste volgorde wordt verhuisd, want studenten en medewerkers blijven titels opvragen. Soms voegt de universiteit een nieuwe collectie toe, bijvoorbeeld een grote schenking Japanse boeken. Deze boeken komen rechtstreeks in de opslag en hierbij is de juiste ordening van groot belang. UTS van Hoek heeft de kennis en kunde in huis om dit complexe proces op rolletjes te laten verlopen en niet te laten ontaarden in een logistieke nachtmerrie.

Een veelvoorkomend probleem is de chaos aan fietsen op het plein voor de UB. Wat te doen met al deze fietsen als de verhuiswagens van UTS van Hoek voorrijden? Zelfs hier hebben de verhuizers een oplossing voor. Als ware autocoureurs slalommen ze langs alle obstakels zonder ook maar een fiets te raken of een boek te beschadigen en als het echt nodig is dan zetten ze fietsen netjes aan de kant.

Voor de mannen van UTS van Hoek is met deze recente verhuizing de cirkel rond, aangezien ze in 1985 ook betrokken waren bij verhuizing naar het huidige pand. Alleen toen stonden er toen slechts 800.000 boeken in de bibliotheek……

[plsc_divider color=”red” style=”solid”]

Interessant?

Bekijk hier een video van de verhuizing in 1985:


Zelf een verhuizing in de planning?

Lees ons gratis whitepaper “de zakelijke verhuizing goed geregeld”. Of lees onze eerdere blogs.

De zakelijke verhuizing goed geregeld

[plsc_button url=”http://content.utsvanhoek.nl/uts-verhuizing-goed-geregeld/” target=”_blank” color=”red” style=”flat” radius=”square” size=”st”]Download whitepaper[/plsc_button] [plsc_button url=”https://www.utsvanhoek.nl/category/blog-over-verhuizen/” target=”_blank” color=”red” style=”flat” radius=”square” size=”st”]Alle blogs[/plsc_button]